Ne vegyél több iPadet!
2019. február 05. írta: Almás Jóska

Ne vegyél több iPadet!

mini5.jpgLegalábbis akkor ne, ha jó befektetést akarsz. A Pro vonal persze továbbra is a tabletek csúcsa, de azt nem érdemes hátizsákba vagy egyéb helyre tenni, ahol egy ilyen vékony gép meggörbülhet. A rossz hír, hogy ennek egyelőre nem lesz alternatívája (ha minden igaz, egészen jövő márciusig), szóval érdemes lehet várni a vásárlással. De nem csak a Pro, hanem a Mini és a "sima" iPad felhasználóinak sem ajánlom, hogy elhamarkodott döntést hozzanak. Az Apple ugyanis már valószínűleg javában gyártja a következő generációt, amit egy-két hónapon belül be is fog mutatni. Nézzük, mik érkeznek.

Ha minden igaz, két iPad várható. Az egyik a Mini rég várt folytatása, a másik pedig az iPad 7, amit mindenki csak 2019-es iPadként fog majd emlegetni. Egyébként szintén ezekkel egy időben fogják bejelenteni az új iPod Touch-ot, erről bővebben értekeztem már itt és itt.

Na, de mi értelme már megint ezeknek a frissítéseknek? Egyrészt az Apple tavaly tényleg elindult azon a vonalon a Pro gépekkel, amik egyre inkább a számítógép alternatívájává tehetik majd ezt a platformot, ez pedig a bevételeken is meglátszott: az új gép 17%-os növekedést hozott az előző eladásokhoz képest. Piac tehát van az ilyesmire, viszont pénze nem mindenkinek akad a legerősebb hardverre. Kell egy köztes megoldás, amiből érkezik is rögtön kettő.

Az egyik ilyen a Mini 5 lesz, ami bár külsőre nem igazán fog eltérni az eddig megszokottól, de az iOS 13 tabletekre kihegyezett újításaival így is kelendő lehet, mert mérete miatt talán ezek a tabletek voltak mind közül a legkényelmesebben használhatók. A másik pedig az új iPad, ami már a korábbi évek Pro funkcióit is megkapta és vélhetően folytatja is e trendet. Tavaly jött vele a Pencil szupport, de mivel azóta megjelent annak új változata is, így egyesek reménykenek benne, hogy már az új generáció támogatására is számíthatunk és ezzel együtt némileg újragondolt külsőre. Előbbiben kevésbé hiszek, mert a Lightning port még valószínűleg marad ezeken az eszközökön, de az biztosnak látszik, hogy valamivel csökkennek a keretei a 7-es gépnek, ugyanis 9,7 helyett 10"-ról duruzsolnak, már ami a kijelzőt érinti.

A két nagy frissítés végül könnyen lehet, hogy csak egy nagynak meg egy kicsinek bizonyul, ugyanis a Mini kapcsán pletykált Pencil és Smart Keyboard támogatás sok szempontból újításnak számítana. Pláne, ha hozzávesszük azt, hogy az Apple olcsóbban akarja adni a kisebb tableteket, mint azok előző generációit. (Hozzáteszem, hogy az árfolyamkülönbségek miatt ez hazánkban még nem feltétlen jelent majd valódi csökkenést, de legalább jelentős emelkedést sem.)

Ugyanez az olcsósítás már nem feltétlen érinti az iPad 7-et, de a megjelenése legalább az előző árát képes lehet majd annyival lentebb tolni, hogy az kompenzáljon a néhány hét várakozásért a potenciális vásárlóknak. Március végén kiderül.

Ha szeretnéd, hogy szóljak a megjelenéskor, vagy az érdekel, mivel készül idén és jövőre az Apple, érdemes lehet a Követem gombra kattintani itt és Facebookon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr3214603768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása