Hajlott iPad 300.000-ért? Valaki?
2018. december 23. írta: Almás Jóska

Hajlott iPad 300.000-ért? Valaki?

ipadpro.jpgTény, hogy az új iPad Pro-k igenis meghajolhatnak és az is tény, hogy ez az Apple hibája. De miért csak most tűnik fel mindenkinek? Oké, hogy jön a karácsony és megugranak, de az Apple-nek elég nagy rajongói tábora van ahhoz, hogy ha komoly a baj, akkor arra már a megjelenés utáni napokban fény derült volna.

Egyesek a bendgate 2.0-nak hívják a legújabb iPad-ek kapcsán felröppenő hírt, ami azért furcsa, mert ugyanezeknél a gépeknél már korábban is merült fel egy egész más probléma. Épp ezért, az emberek elkezdték keverni a dolgokat és most már mindenki csak annyit tud, hogy nem szabad megvenni a legújabb Apple tabletet. De biztos ez?

Kezdjük az elején: amikor alig pár hete megjelent az új iPad Pro, mindenki oda volt érte: a borzasztó erős hardver mellé a valaha volt legjobb Face ID-t pakolták, egy megkapó ház mögé. Az egyetlen baj az, hogy szokatlanul könnyen ketté lehetett törni őket, különösen a mobilnetes változatokat. Ez egyrészt a ház vékonysága, másrészt pedig a mobilnethez szükséges antennák miatt a fém ház "meggyengített" műanyag részei különösen gyengének tűnt az erőkifejtéssel szemben.

Ami igaz is, csak hát iPad-eket az ember ritkán hord farzsebben és ketté feszíteni se gyakran szokás, szóval ez egy szerencsétlen apróságnak tűnt. Egészen mostanáig, amikor is többen arról számoltak be, hogy hozzájuk már eleve hajlottan érkezett az iPad-jük, ami nyilván nem a postázás miatt alakult így, hiszen végig dobozban volt a gép. Tehát a hajlottság már a gyárban eleve észrevehető lett volna.

Erre kontrázott rá az Apple, mondván, ez normális, mert a ház megalkotása közben fellépő hőmérséklet ingadozások miatt valóban előfordulhatnak apróbb elváltozások a sík formában, de ez a működést nem befolyásolja és nem jelent valódi problémát, mert tovább már nem hajolnak a gépek.

És az a helyzet, hogy ebben van valami. Persze oltári nagy hiba volt a cég részéről nem tanulni az iPhone 6 esetéből (ugye ez volt az eredeti bandgate, amikor a farzsebben is meghajoltak a telefonok), de azok mögött a hajlások mögött, amikről szó van az iPad-ek kapcsán, milliméteres szinten kezelendők és nem csak a hardveresen nem jelent hátrányt a deformálódásuk, de a kiegészítőkkel, például a billentyűs tokkal együtt is ugyanúgy használhatók. Ha ez nem így lenne, arról már rég tudnunk kellett volna. Vajon eddig hol voltak a hasonló felhasználói visszajelzések?

Szóval értem a pánikot, csak felesleges túlszítani. A nevetségesen nagy sérülésekről szóló képek biztos, hogy utólagos fizikai hatás következményei, mert ennyire az Apple sem hülye. Meg aztán, nesze nektek futurisztikus hajlított kijelző!

Ha érdekelnek hasonló Apple hírek és szívesen hallanál a jövő iPad-jeiről, kövesd a blogot Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr5514508294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása