Mit várhatunk az idei Apple Watch-tól?
2021. augusztus 30. írta: Almás Jóska

Mit várhatunk az idei Apple Watch-tól?

watch-s7.jpgSemmit, köszönjük szépen.

Ja, még itt van itt valaki? Oké, akkor egy új design-t. Oh, micsoda szisszenés ott a hátsó sorban! No de kérem, ennek van értelme: vastagabb lesz, hát nem csodás? Meg szögletes is! Minden, amit a vékony és kerek órákhoz szokott embertömeg vár, nemdebár?

A valóság ezzel szemben az, hogy komoly aggályok merültek fel már az ügyben, hogy az Apple Watch idén érkező 7-es szériáját mennyire lesz kényelmetlen használni. A csukló és az óra közé rejtett szenzornak köszönhetően viszonylag kicsi esélye van annak, hogy a mindennapokban zavaróan beleálljon az ember kezébe az éle, de sajnos súlyzós sportoknál már elképzelhető, hogy útban lesz. Bízzunk az Apple-ben. Egyébként a kijelző méretét illetően is jósolnak változásokat, állítólag még nagyobb lesz kemény egy (1!) milliméterrel mindegyik, de csak a keret zsugorodása miatt, a szíjak kompatibilitásával kapcsolatban aggodalomra nincs ok.

Viszont ha a következő három évet meghatározó új design nagyobb házzal szolgál, az kompenzálhatja akkumulátor terén a kijelző méretét. Nos, én úgy hallottam, az Apple terve idén az, hogy a világon semmit nem mutat be óra fronton: egy új design, és elméletileg jobb üzemidő. Hogy ez az új processzornak lesz-e köszönhető, még kérdés, mert az a papíron beékelt minimális vastagodás, amit még a felhasználók sem fognak észlelni, nem biztos, hogy elegendő lenne. Természetesen a megújult UWB (ultra wide band, valaki tudja, mi a magyar neve?) chip hozhat szoftveres újdonságokat (régóta pletykálják, hogy ezzel épületen belüli térkép-tájékozódásra is alkalmassá tehetők lennének az eszközeink), viszont egészségügyi szempontból nem várható újítás, azokat a szenzorokat még egy-két évig féltve őrzik az Apple UFO épületében.

Ettől függetlenül lehet, hogy az ideit éri majd meg a legtöbb embernek megvenni az elkövetkezők közül, ugyanis a design két évig adott marad, a várható újítások pedig csak bizonyos betegségekben fognak hasznosnak bizonyulni. Akit pedig sem egy új design, sem pedig az állandóan bekapcsolt kijelző nem boldogít, nyugodtan maradjon az SE-nél, ami bár nemigen fog frissülni, de még évekig hűséges társ lehet. Vagy vegyen az új széria érkezése után egy S5-öt, és kapjon még többet, olcsóbban.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr1416666824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.09.01. 09:04:52

Nem tudom miért gondolod, hogy az emberiség kerek órákat vár? Pláne kvarcórában? Anno a kerek számlap egy technológiai kényszer volt: egy felhúzható mechanikánál ez a legegyszerûbb módja az idõ megjelenítésének. Egy digitális órában viszont nettó faszság. Kb. olyan, mintha a villanymozdonyra gõzkazánt és hengereket mímelõ karosszériát szerelnénk hogy messzirõl gõzmozdonynak nézzen ki. A krumplileves legyen krumplileves elvtársak, a kvarcórának pedig legyen négyzet alakú a számlapja és digitális a kijelzése, mert így a legkönnyebb és legyorsabb leolvasni és így a legjobb a helykihasználás. A szovjet fröccsöntött mûanyag kakukkosóra ami fának akar látszani amúgy sem túl ízléses dolog.

weirdo 2021.09.01. 13:28:08

@midnight coder: ott a pont. Amúgy ez a cikk miről szól?

Almás Jóska 2021.09.01. 20:53:28

@midnight coder: Ha belegondolsz, mindegy, miért alakult ki a forma, mert azóta elég idő telt már el és az emberek megszokták. Persze ettől még volt, aki négyszög alakút szeretett volna, és van igazság abban, hogy a helykihasználás miatt praktikusabb a négyszögű kijelző, de a kerek órák nemhogy nem mentek ki a divatból, az Androidos változatok ahelyett, hogy az Apple-t másolnák, találtak módot arra, hogy kerek verziót is ki tudjanak adni és baromi népszerűek. Ha mész az utcán, vagy kerek óraformát, vagy karkötő formát látsz. És ezek mellett ott az Apple Watch.

Nzoltan 2021.09.02. 07:27:06

@midnight coder: Arra gondolsz, hogy a kerek kijelző olyan, mint a vegánnak a műfasírt, vagy a lezbinek a műpéló?

midnight coder 2021.09.02. 09:15:40

@Nzoltan: Inkább mint villanyautóra a kipufogócsõ.
süti beállítások módosítása