iPad 2019 – a jövő 3D-ben
2018. november 20. írta: Almás Jóska

iPad 2019 – a jövő 3D-ben

ipad.jpgAlig jött még ki az új, hipererős iPad Pro, máris érkeznek az első pletykák arról, milyen újítások várhatók jövőre az Apple tableteinél. Az Air széria halott marad, de a Mini, a Pro és a "sima" verziók is frissülhetnek. A kérdés annyi, hogy melyik mivel?

A jelenlegi állás szerint az "olcsó" kategóriát a 2018 márciusi gép egymaga alkotja, ennél jobbat pedig szinte rögtön a keretmentes új Pro vonal tud csak nyújtani. Igaz, hogy a kettő között megtalálható ma még a tavalyi Pro generáció is, de ő egyértelműen halálra van ítélve. És ami meglepő, hogy mindez biztosabb, mint a Mini széria elmúlása. Az ugyanis – bár még kapható – jelenleg használhatatlan, de hamarosan ennek a frissülése boríthatja fel az eddigi árkategóriát.

Az új felhozatalban a Mini 5 drágulni fog, de még mindig ez kapja a legalacsonyabb árcédulát. A Pro vonal már megkapta az új árazást, de ennek lebutított változataként még megmarad a "sima" iPad egy frissített változata. Ez hoz majd egyfajta harmóniát a felhozatalba, igény mondjuk lenne is rá.

És hogy mik az újdoságok? A Mini 5-nél lehet, hogy eltűnik a gombszerű Home gomb és az iPhone 7-nél bevezetett, haptikus visszajelző meg persze ujjlenyomat olvasó. Persze megeshet, hogy megtartják a gombot eredeti formájában és össz-vissz egy belső frissítést kap, esetleg a jack csatlakozó eltávolításával "örvendeztetve" meg a közönséget.

Viszont mindenképpen ez lenne az egyetlen Touch ID-s gép, mert a 2019-es "sima" iPad valószínűleg szintén kávamentesül. Nem lenne semmi meglepő ebben, ahogy abban sem, hogy a most használt Face ID kerül bele, miközben a Pro vonal az újabb, először a 2019-es iPhone-oknál bevezetett változatot kapja meg. A különbség érezhető lesz, de a "sima" változatot választó vásárlók is szupermodernnek érezhetik majd készülékeiket, mert valószínűtlen, hogy a többi gyártó képes lenne addig hasonlót alkotni. Az első arcfelismerős Android telefonok leghamarabb jövőre érkezhetnek, ha egyáltalán jönnek a beépített ujjlenyomat olvasó mellett.

És hogy mi lesz a Pro vonallal? Egyrészt ugye megszűnik a korábbi, kávázott változat, másrészt újabb Face ID-t kap, ami már nem engedi be a környezet zavaró fényeit, így gyorsabbá és megbízhatóbbá válik (és persze jó nagy újításnak lesz beharangozva). Amitól viszont tényleg egyedi lesz az új Pro, az a ToF, teljes nevén Time of Fly. Ez lényegében a Face ID-hoz használt kamerarendszer átültetése az eszköz hátuljára, ezzel 3D-s képek készítését is elérhetővé téve. Aminek persze semmi értelme, hiszen csak az AR technológia továbbfejlesztése, de gondolom az Apple is abban reménykedik, hogy ennek végre hatása lesz az eddigi teljesítményük értékelésére, mármint felhasználói szemmel is.

Ha érdekel, milyen eszközök érkeznek még, akkor jóslataimat az első pletykákig már most olvashatod MacBook és iPhone fronton, de év közben jelentkezek majd ezek kiegészítéseivel, amint megkezdődnek a szivárogtatások.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr2814383042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása