Az iPod felélesztése és ami mögötte van
2019. január 17. írta: Almás Jóska

Az iPod felélesztése és ami mögötte van

ipods.jpgRemélhetőleg lassan sikerül túllendülnie mindenkinek azon, hogy csökkentek az iPhone eladások – egyébként a Samsungé is, mert a piac tényleg telítődik. Lenne ugyanis bőven miről beszélnünk, azok közül egy olyan, amiről még csak néhány szó esett. Igazán vad ötletnek tűnik visszahozni az iPodot, de agyaltam ezen egy sort, és tulajdonképpen rengeteg ráció van benne. Csak legyen elég vad a megvalósulás is.

A zenei eszközökre valószínűleg máig erős nosztalgiával tekintenek vissza az Apple-nél, és erre van is okuk bőven. Javarészt ennek köszönhetik, hogy ott tartanak, ahol ma. Talán ezért, talán más okból, de máig kapható a "legújabb" iPod, ami külsőre már réges-rég nem változott, tárhelyét is 2015-ben frissítették utoljára. Miért ne léphetné meg, hogy pusztán erre a nosztalgia faktorra építve egy kicsit újra fiatalnak, akár gyereknek érezteti magát az egykori iPod fanokkal. A Nokia 3310-et is kiadták újra, de nem azért, hogy használják, hanem hogy eltegyék emlékbe, mert anno még kevesen gondoltak rá, milyen jó szívvel emlékeznek majd vissza egy egyszerű telefonra. Az új iPodtól garantáltan nem vár az Apple dollármilliókat, és ez egy különösen ügyes fricska lenne a hatereknek.. Elvégre mi mással vádolják a legtöbben, ha nem azzal, hogy kizárólag a pénzre hajt?

De ha már megcsinálja, akkor azt Apple módra csinálja. Az utolsó iPod óta nagyon megváltozott a világ. Ma már online hallgatunk zenét Bluetooth füleseken át. Nem mindenki, de egyre többen. Hogyha tényként kezelhetjük, hogy az Apple a szolgáltatások felé halad, és hogy az új TV mellett a már meglévő Music streamjében is komoly potenciált lát, ráadásul épp egy nagyszabású zenei eseményt tervez valószínűleg idén tavasszal, akkor a jelenlegi technológiával egy igazán érdekes kütyüt rakhat le elénk az asztalra.

Merthogy mi történt az utolsó iPod óta hardver szinten? Egyrészt eltűnt a jack, de közben a Lightning helyett is felbukkant már az USB-C. Viszont vezeték nélküli töltés is létezik, az AirPower sehol, ugyanakkor a megújuló AirPods-zal egyszerre várja mindenki. Ezen felül pedig elkezdtük megutálni a kávát az eszközök szélén, így viszont az arcunkkal kell feloldanunk a telefont. De mindezt egy iPodban is viszont akarjuk látni?

Kétlem, hogy MINDENT implementálni kellene, de csak a jó ügy érdekében. Szerintem a legjobb megoldás egy iPod Shuffle méretű Touch gép lenne, ami több szempontból is előrevetítené a jövőt, így korántsem tűnne ódivatúnak a használata. Egyrészt nem lenne rajta csatlakozó, másrészt se notch, se számottevő keret nem lenne a kijelző körül.

Ez gyakorlatilag egy az egyben az iPhone fejlődésének néhány év múlva bemutatkozó célja, amitől mindenki dobna egy igen nagy hátast, mert ilyet még csak okosórákban láttunk legfeljebb. Legyen szép, praktikus, ötletes és felesleges sallangoktól, mint például elülső kamerától mentes. Hátulra se sok értelme van, de hadd kerüljön ha kell. Viszont a vezeték nélküli töltés a csatlakozók hiánya miatt nyilván elengedhetetlen, szóval majd meglátjuk, odafér-e egyáltalán egy lencse.

És mivel a CES-en is pletykáltak az iPod érkezéséről, az AirPower pedig elvileg már a gyártósorokon díszeleg, igazán meglepő volna, ha végül mégsem egyszerre jelentenék be e kettő, meg még egy halom egyéb cucc érkezését.

Ha még mindig nem győztelek meg, hogy érdemes követni a blogot, akkor azért, ha pedig tetszett ez a cikk, akkor amiatt kövesd az oldalt Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr3414563428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása