Több Apple termék is késik
2018. december 06. írta: Almás Jóska

Több Apple termék is késik

airpods_1.jpgElég unalmasra sikeredett az a bizonyos "Nagy Szeptemberi Apple Event". Bemutattak egy elég jó órát az első háromnegyed órában, utána pedig további 75 percig a nagy semmit nyomták le a torkunkon, mint a világ csodáját. Ennek, mint kiderült, nem annyi oka volt, hogy a nagy durranást, vagyis az új iPad Pro-t és MacBook Air-t tartogatták még az októberi rendezvényig. Egyszerűen csak nem készültek el időre azzal, ami harmadikként érkezett volna.

Pedig nem ez az első eset: a 2017-ben bemutatott AirPower még most sem érkezett meg, és sokak szeint már nem is fog, vagy ha igen, akkor nem a beigért formában. Annyi azonban biztos, hogy a vezeték nélküli AirPods töltők már úton vannak, és nem túl régi pletykák e két termék érkezését egyszerre, ráadásul még 2018-ra datálták. A legújabb híresztelések szerint viszont ezek átcsúsznak 2019 elejére, ami egybe esik az én jóslatommal is, miszerint tavasszal egy zenei eventre számíthatunk.

Na, de akkor mi van ezzel a szeptemberi keynote-tal? Az, hogy akkor már be akartak mutatni egy ilyen eszközt, méghozzá a fejhallgatójukat. Azt, amiről már beszéltünk, hogy az AirPods 2 mellett nem sok értelme lenne, merthogy pontosan ugyanazt tudja, azt az egy apróságot leszámítva (amiről a múltkor elfelejtettem írni), hogy nem lesz megszabva, melyik hangszóró a bal és melyik a jobb, mert mindkét irányból felvehetjük. Világmegváltás meg ilyenek.

Ez persze nem jött el, átcsúszott a jövő márciusi felhozatalba. De miért mutatna be az Apple egyszerre két, tök egyforma tudású terméket? (Nem mintha nem ezt csinálná az órákkal és telefonokkal.) Hát nem fog, helyette csúsztatja az AirPods 2-t is, egészen 2020-ig.

Márciusban tehát egy vezeték nélküli tokkal és javított kapcsolattal, kisebb késleltetéssel pimpelt, de ezt leszámítva az eddigivel egyező AirPods érkezik, amit talán nem is hívnak majd 2-nek és mintegy mellékes upgade-ként lehet, hogy csak a honlapon vesszük majd észre a változást. És jön a fejhallgató, illetve valamiféle HomePod. Meg... meg, szerintem az AirPower is. Valamilyen formában. Tulajdonképpen már mindegy, hogyan, csak jöjjön és legyen vége a találgatásoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr1114426976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása