UPDATE: Már megint gond van az iPhone aksikkal
2018. szeptember 30. írta: Almás Jóska

UPDATE: Már megint gond van az iPhone aksikkal

lightning.jpgAlig néhány napja írtam a legújabb XS botrányról, de úgy néz ki, az Apple nem hagy minket nyugodtan aludni vagy egyáltalán, használni a telefonokat. Nyugalmat az jelenthetne, ha mondjuk fél órára ledőlsz délután, közben rádugod a gyorstöltőre a telefonod és mikor felkelsz, legalább 50%-on vagy. Azt persze tudtuk, hogy az Apple már azzal is akadályoztatja mindezt, hiszen az említett gyorstöltő helyett normál 5W-os töltőt csomagol a dobozba. Arra viszont már kevesen számítottunk, hogy tök mindegy, melyik töltőt használjuk, mert maga a telefon nem hajlandó áramot felvenni – csak bizonyos körülmények között.

Ha te tavaly óta a vezeték nélküli kihívást csinálod – vagyis EarPods helyett AirPods és HomePod kombót használsz zenehallgatása, az aksit pedig valamelyik Qi padon pumpálod, valószínűleg fel se tűnt, hogy még mindig egy jó nagy lyuk porosodik a telefonod alján. Azoknak viszont, akik a dobozba csomagolt kiegészítőket élik fel, nagy kincs a lehetőség, hogy van hova dugni azt a bizonyos töltőt, majd megnyugodni a hang és fényeffektek mikroorgazmusától, amik jelzik, hogy még mindig odázható a Lightning tisztítása.

Na nem így az XS-ek esetében. Pontos arányt nem tudni, de akár az 5,8”, akár a 6,5”-os változatot teszteljük, az esetek felében-harmadában furcsa jelenségre figyelhetünk fel: hiába tiszta (hiszen vadiúj) a csatlakozó mindkét vége, a fent említett effektusok elmaradnak, a képernyő pedig tovább feketéllik. Az áramfelvétel csakis akkor kezdődik meg, ha aktiváljuk a képernyőt emeléssel vagy gombnyomással.

Még egyszer: a telefon nem töltődik, amikor bedugod a töltőkábelt a telefonba. Ennél abszurdabb helyzet nehezen fordulhatna elő, ráadásul a random előfordulás miatt azt sem lehet tudni, hogy szoftveres vagy hardveres-e a gond. Én az új iOS-ek feltörés elleni védelmét sejtem a háttérben, mert ugye bevezették nemrég, hogy csak azután működnek a csatlakoztatott eszközök, hogy feloldottuk a készüléket. De akkor miért nincs gond például az iOS 12-t futtató X-ekkel? És miért működik problémamentesen a vezeték nélküli töltő?

UPDATE: Úgy néz ki, valóban a biztonsági beállítások bugjáról lehet szó, mert a 12.1 beta már javítja a hibát. Addig átmeneti megoldásként a Face ID USB kiegészítők beállításait érdemes bütykölni

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr6014271555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csúti csüngőhasú tolvaj 2018.10.01. 15:35:14

Hááát, a kényelem nagy úr. A lustaság is. Ha valaki nem képes megnézni, hogy a feldugott töltő valóban beindul és tölt, az ne sivalkodjon. Szaros Samsungnál megvárom a visszajelzést, előtte az Alcatelt is belöktem, hogy látható legyen a töltés. Hülye szokás, de nem is óbégattam soha, hogy nem tölt fel.
Amúgy meg a feleslegesen túlhájpolt és túlárazott fosoknál alap az, hogy a megfelelési és időben megjelenési kényszer miatt a gyártóknak fontosabb az évenkénti (lassan féléves, negyedéves) új példány amit az okos vagy inkább trendi barom júzer ész nélkül vesz meg és habzó szájjal hörögve a heti egyszer Suzukiba ülő nyugdíjas világrombolók ellen zöld zászlót lobogtatva gondolkodás nélkül basz ki a kukába. Ez van. Fejlesztésre nincs idő, edd meg amit akartál.

dukeekud 2018.10.01. 19:32:09

Direkt csinaljak ezt az allando baszakodast a toltesel. Tolti nem tolti. Mikozben a litium akku a legegyszerubben toltheto akkumlator fajta.
süti beállítások módosítása