Mi várható az AirPods 3-tól?
2021. szeptember 02. írta: Almás Jóska

Mi várható az AirPods 3-tól?

airpods_3.jpegDesign csere, de nem újra, csak megkapja a Pro külsejét, hogy aztán rosszabbul szóljon. Ha láttátok a képeket, a kiszivárgott anyagok alapján a ház pont ugyanolyan lesz, mint az AirPods Pro-é, csak zajszűrés nélkül. Ezen a ponton meg is állnék egy pillanatra, tudniillik én Pro-t használok, és kipróbálva a végére erősített gumik nélkül pocsékul szólnak. Na most, ebből két dolog következhet: vagy mégis van valami különbség az AirPods Pro és a várható AirPods 3 designban, amivel elérik, hogy legalább ugyanannyira szóljon jól, mint az elődök, vagy kap ez is gumikat a végére. Utóbbi két további konklúzióhoz vezet: egyrészt legalább passzív zajszűrés várható akkor, ami egyébként ráfért már a zajos nagyvárosokban használatos AirPodsra, viszont rengetegen azért szerették az eredetit, mert gyakorlatilag nem érezték, hogy a fülükben van. Az AirPods Pro-ról is könnyű megfeledkezni, ráadásul személyre szabható a fülben lévő gumik mérete, ám az “agyba dugós” füleseket már a 2000-es években is rengetegen utálták, és minden praktikuma ellenére sosem tudta eltüntetni a hagyományos módit.

Ami viszont szinte biztos, hogy érkezik vele, az az Apple Music-ban nemrég bevezetett veszteségmentes zene, ami persze vezeték nélküli fülhallgatónál kicsit viccesen hangzik, de mindenesetre várható, hogy hasonló marketing bullshitet kapunk majd az orrunk alá. A másik “fontos” újdonság pedig a térbeli hangzás, avagy Spacial Audio lesz, amit egyelőre csak az Apple szoftverei támogatnak azok közül, amiket Magyarországon használni szokás, bár a Netflix már pont megugrotta ennek hozzáadását is néhány hete, és hasonló várható más streaming szolgáltatótól is idővel.

De akad itt még valami: eddig négy AirPods jelent meg, ez lesz az ötödik két generáció normál AirPods, egy AirPods Pro és egy AirPods Max után. A fentiek közül egyedül a legelsőt jelentették be, és azt is a Lightning eltüntetéséhez kötve. Ez csak abból a szempontból érdekes, hogy az elvileg rég a raktárakban senyvedő új generációs fülhallgatókat sokan az idei iPhone-ok mellett várják felvillanni. Ám még ha csakugyan piacra dobják végre, akkor is elképzelhetetlennek tűnik, hogy ne a fentiekhez hasonlóan, egy egyszerű webáruház frissítéssel tegyék elérhetővé. Láttuk, mit művelt az Apple az utóbbi időben, láttuk, hogy egyáltalán nem fontos neki, hogy a bemutató eventeken mutassanak be minden új terméket, viszont arra kényszeresen ügyelnek, hogy a bemutató után már semmi új ne érkezzen. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár már jövő, vagy az azt követő héten meg fog érkezni, de legalábbis elő lehet majd rendelni.

A kérdés az, hogy vajon az előző generációkat árusítják-e majd tovább olcsóbban az eddiginél, vagy azok teljesen eltűnnek, merthogy a Pro és a “normál” közé árazott kategória ötlete valószínűleg elvethető. Én arra szavazok, hogy megmarad a régi design valamilyen formában. Viszont nagyon érdekelne, mi egyebet terveznek még piacra dobni puszta webshop frissítéssel…

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr3016666860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása