Mi van? Arcfelismerőt tesz az Apple a hangszóróiba?
2019. február 14. írta: Almás Jóska

Mi van? Arcfelismerőt tesz az Apple a hangszóróiba?

homepod-faceid.pngEgy nagy büdös frászt. És akkor finoman fejeztem ki magam. Honnan a fenéből szedik az emberek, hogy a HomePod valamelyik be nem jelentett változatáról van szó, csak mert beadott egy szabadalmat egy olyan termékhez, amiben van hangszóró és otthon használatos? Jó, az eddig megjelent termékek alapján nehéz bármi másra következtetni, ha az embernek nincs nagy kreativitása. De nem, egész egyszerűen kizártnak tartom, hogy erről legyen szó. Szerintem ezt csak a biztonság kedvéért tették meg, elővigyázatosságból. Az, aminél ténylegesen használni fogják, egész más. És semmiképp sem otthoni.

Szóval kezdjük azzal, hogy HomePod. Folytatásokat várunk, méghozzá többet is. Egyrészt jön idén az új monitor, amibe egyébként szerintem beépítik az Apple TV-t. Mindez valószínűleg méretéből fakadóan ahhoz vezet majd, hogy filmezéshez is kiválóan alkalmas lesz, de mivel tudjuk, hogy az Apple lehetővé tette más gyártók okostévéin is a saját szolgáltatásának használatát, ezzel szinte kötelezővé tették saját maguk számára egy hangsugárzó piacra dobását. Éppenséggel használható erre a HomePod is, de azért azt másra találták ki, és biztos nem a TV alatt tartják a legtöbben. A kijelzőhöz használatos hangfalhoz pedig teljes őrültség lenne, szóval erre biztos nem vonatkozik majd. Persze Face ID itt éppenséggel elférne, tőlem bele is kerülhet, de technológiailag egyszerűbb lenne hangfelismerőt tenni bele.

Arról most nem beszélek, mennyire képtelenség lenne a mostani HomePod designt egy kijelzővel tuningolni, de az a helyzet, hogy a kisebb, vezeték nélküli változat is elvileg hasonlóan fest majd, tehát itt is eleve lehetetlen a szabadalom alkalmazása.

Na, de akkor vajon miről van szó? Ne feledkezzünk meg két dologról: az egyik, hogy ezt még 2017-ben nyújtotta be az Apple az illetékes amerikai hivatalnál, aminek pusztán a titkosítása oldódott most fel, így lehet, hogy egy rég elvetett koncepcióról van szó. Másfelől viszont érkezik 2020-ban az Apple Car, jelentsen ez bármit is. Fogalmunk sincs arról, mire készül az Apple, de elnézve az AR mániáját, valószínű, hogy egy okos kijelzőt épít, ami nem mellesleg átlátszó üveg. Vagy lehet, hogy a műszerfalat akarják átalakítani, kissé Teslásan. Akárhogy is, mikrofon, hangszóró és kijelző együtt nem egy nagy dolog. De ha nem egy hordozható eszközről van szó vagy olyasmiről, ami eleve kijelzővel bír, akkor nem nagyon jut eszembe jobb.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr7214612400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása