Az Apple óriási baklövése
2019. január 02. írta: Almás Jóska

Az Apple óriási baklövése

iphone_xr.jpgAz iPhone XR egy vállalhatatlan próbálkozás. Annyi szinten van vele gond, hogy teljesen mindegy, milyen processzor van benne, meg mennyire modern benne a Face ID. Sőt, még talán jobb is lett volna, ha mindegyik pozitívumából visszavesznek egy kicsit. Lefogadom, hogy most baromira csodálkoznak a logisztika mágus Tim Cook alatt dolgozók, vajon miért kellett visszafogni a termelést...

Mint azt már valószínűleg tudjátok, engem kifejezetten bosszant az XR létezése. Az egész telefon tele van koncepciós hibákkal, kezdve a méretével, amivel az ázsiai piacra szerettek volna jobban betörni. Ott ugyanis a "minél nagyobb a kijelzőm, annál jobb a telefonom" elv él. Csakhogy van az a csöppet sem jelentéktelen pszichológiai faktor, amit még maga az Apple is alkalmazott eddig, miszerint a kisebb olcsóbb, a drágább nagyobb. Ezt egyszerűen könnyebb összeegyeztetnie az agynak. Azzal, hogy nem adtak ki kisebb telefont, gyakorlatilag azt fejezték ki, hogy az európai piac egy jelentős része hidegen hagyja őket. Szerezzék meg az utolsó SE darabokat, jó lesz az nekik...

És ez persze nem jelenti, hogy sose fog érkezni kisebb telefon, mint 5,8". Csakhogy a jelenlegi szivárgások szerint az Apple terve a 2018-as megjelenések után már kész volt a jövő évre is: ugyanez a három készülék, csak persze turbózva rajtuk a kötelezőket: három kamera és jobb Face ID, talán egy új ház, a többi meg kit érdekel? Az új szoftver felülete úgy is lenyűgöz majd mindenkit.

Sose volt még olyan, hogy az Apple olcsóbbnak akarta feltüntetni a telefonját, mint amennyi. Egyszerűen nem volt rá szükség. Most meg mit csinálnak? Azzal hirdetik az XR-t, hogy ha beadod a régi készüléked, akár az XS árának kevesebb mint a feléért megkapod szinte ugyanazt. Erre eddig egész egyszerűen nem volt szükség és most sem pusztán csak azért van, mert kezd telítődni az okostelefon piac.

Azt ugyan nem tudom, hogy Ázsiában hogyan teljesítenek jelenleg az iPhone-ok, de az biztos, hogy feltűnt az Apple-nek, hogy sürgősen változtatnia kell a taktikáján, ugyanis az Android ténylegesen elkezdte bekebelezni a európai és amerikai piacot azzal, hogy egyszerűen szebb és/vagy jobb készülékeket kínál az iPhone-ok töredékéért.

Ha szeretnél értesülni arról, hogy változik-e az Apple terve és mégsem egy ilyen LCD szörnyeteget ad ki szeptemberben, kövesd a blogot Facebookon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr2114520922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása