Hogyan fogja az Apple növelni az iPhone eladásokat?
2019. február 12. írta: Almás Jóska

Hogyan fogja az Apple növelni az iPhone eladásokat?

iphone-x.jpgTim Cook kijelentette, hogy gazdasági szempontból rossz ötlet volt akcióssá tenni az akkumulátor cserét, merthogy emiatt kevesebben akartak váltani az újabb készülékekre és részben ennek tudhatók be az alacsonyabb számok. Csakhogy senki sem tudja garantálni azt, hogy a csere egy újabb, és azok közül is a legújabb iPhone-t jelentette volna. Az Androidos telefonok határozottan képesek felvenni a versenyt az iPhone-okkal felhasználói szemmel. De itt jön képbe az új rendszer.

Egy korábbi cikkben kezdtem ennek az egésznek a feszegetését: változás kell az iPhone-ok körül. Akkor én azt javasoltam, hogy az évi egyszeri bejelentés és a két éves valódi fejlesztési cikluson módosítson az Apple. Nos, úgy tűnik, találtak egy másik megoldást. Az iOS 13 ugyanis úgy néz ki, nem fogja támogatni a várt termékeket: nemhogy az iPhone 6, de a 6S és SE telefonok se kapják majd meg a frissítést. Idáig csak azok lepődtek meg, akik a blogot eddig nem, vagy csak nemrég kezdték olvasni. Ezt a poént ugyanis már lelőttem a mostani verzió megjelenése előtt, csak ott arra számítottam, hogy kizárólag a Face ID-s telefonok kapják meg.

Ez utóbbiban valamelyest tévedtem, ugyanis a júniusban bejelentendő szoftvert elméletben megkapja még az iPhone 7 és 8 is, de a gyakorlatban ez azért nem lesz teljesen igaz. Olyannyira nem, hogy a rendszer bizonyos elemeit még a mérföldkőnek szánt, és mindössze két éve bejelentett X sem fogja tudni adaptálni. Ennek oka, hogy az oprendszert újra gondolják és sokkal erőforrás igényesebbé teszik. Nem kicseszésből, hanem mert tényleg át kell alakítani már az ezer éve változatlan Home screent, csak hát hogyan? Például design cserével és a widgetek integrálásával, ahol az appok nem csak egy ikonként, hanem akár kisebb információt tartalmazó mini ablakokként is megjelenhetnek. Viszont elég csak a mostani megoldásra gondolni, rögtön érthetővé válik, milyen hardver igényről van szó: ha a Home screenen balra húz az ember egy 6S-en, a widgetek betöltésére már most is feltűnően sokat kell várni. Hát még akkor, ha bármelyik alkalmazásnál elérhetővé teszik ezt a módot.

A widgetek átrendezésére vonatkozóan egyébként nincsen konkrét pletyka idáig, ez a saját jóslatom. Jelenleg fogalmunk sincs, mit jelentenek az eddigi vázlatpontok a gyakorlatban. Az viszont épp elegendő infó, hogy ezentúl nem öt, hanem csak három éves támogatást kapnak majd az iPhone-ok, sorozatos funkcióvesztéssel megspékelve. Ebből pedig jól látszik, hogy végső soron az Apple abban reménykedik, hogy látjuk az utcán vagy barátainknál a nálunk nem elérhető, menőbbnél menőbb dolgokat és emiatt majd mi is le akarjuk cserélni teljesen jól működő készülékünket.

Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr7114612374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pötyögtetek 2019.02.12. 22:19:20

Nem kicseszésből? Nem a lópikulát. Természetesen azért, hogy a földműves tömjön újabb adagot a férgesbe, lehetőleg jó sokat. A többi csak duma, mint mindig.

Berelhetoreklamfelulet 2019.02.13. 09:55:31

Válasz:
Sehogy, nem tudják.

csab2 2019.02.13. 12:03:53

Egy pletykára alapozni hülyeség. Az, hogy az iOS 13 nem fog megjelenni iPhone 6-ra, 6s-re és SE-re csak pletyka, nem megerősített. Magyarul csak júniusban fog kiderülni, hogy mely típusokra lesz majd a legújabb iOS verzió feltelepíthető. Egyéni véleményem pedig, hogy a widgetek baromságok.

hajnal.ferenc 2019.02.13. 20:42:32

Ez jól hangzik. Ja, nem. Fizess, fogyassz, hamar dobd el, vegyél újat. Ha mégis használnád tovább, gondoskodunk róla, hogy ne tudd. Ez ennyi.
süti beállítások módosítása