UPDATE: Mi lesz veled, AirPower?
2018. szeptember 17. írta: Almás Jóska

UPDATE: Mi lesz veled, AirPower?

airpower.jpg

Az Apple vezeték nélküli töltőjét 2017 szeptemberében lengették be, azóta pedig se híre, se hamva. Sőt, az új iPhone-ok leírásában meg sem említik már a terméket, ez viszont kihat egy másik fontos termékre, az AirPods-ra is. A töltőpaddal kompatibilis, új tok és annak tartalmát érintő remélt frissítés elég karcsú update egy Apple Special Eventhez. Mégis, eddig ezt vártuk, de talán óriásit tévedve. Lehet, hogy csak márciusban érkezik mindkettő?

Az egész történet ott kezdődik, hogy mit várunk jövő márciusban az Apple-től. Nem mást, mint egy kifejezetten zenére összpontosító rendezvényt, ahol a tervek szerint bemutatkozik egy hordozható és egy TV-hez készült HomePod, kétfajta AirPods és még egy fejhallgató is. Ezek nem annyira saját jóslataim, mint már beérkezett szivárgások és pletykák (nem egyszerű elkülöníteni a kettőt), viszont általában dátumot nem fűznek hozzá. Az Apple-t ismerve viszont szerintem semmilyen más dátum nem jöhet szóba ennyi, különösen tematikus hardware bejelentésekor.

Az októberi eventen szerintem egyetlen eszközt sem mutatnak be, ami vezeték nélküli töltést használni, míg a márciusin legalább kettőt-hármat, így már csak emiatt is érdemes lenne ezt ott prezentálni. A kérdés csak annyi, hogy ennek a rengeteg eszköznek a bemutatóját is teletömik-e bullshittel, mint legutóbb az iPhone-okkal tették, vagy ledarálják másfél-két órában és aztán hagyják, hogy majd mindenki kipróbálja magának? Ennek sajnos szintúgy függvénye, hogy belefér-e majd az AirPower. Júniusig csak nem húzzák el.

Ugye nem?

UPDATE:

Épp a cikk megjelenése napján futott be a hír, miszerint nem annyira marketing, mint inkább technológiai akadályok miatt késik tovább a töltőpad. Ezeken egy korábbi infó szerint már sikerült túllépni, de most ismét felbukkant a pletyka, hogy túlmelegszik és ezer módon van gondja azzal, hogy egyszerre több eszközt töltsön megfelelő erővel, oda-vissza lekommunikálva az aktuális állapotot minden termék felé. Az ellentmondásos infók miatt egy kicsit nehezebb elhinnem, hogy nem egy újabb pletyka nekromanciával van dolgunk, mint amilyen például a legutóbbi bejelentések előtt ismét felbukkanó iPhone 7 megújulás volt, amit eredetileg az SE kapcsán terjesztettek.

Ha viszont igaznak bizonyul, akkor lehet, hogy nem csak a márciusi, de talán még a júniusi eventen se látjuk viszont az AirPower-t. Állítólag az Apple nem hajlandó addig kiadni, amíg nem működik tökéletesen vagy át nem alakítják úgy, hogy működőképes és közben innovációs faktor terén is elfogadható maradjon. Ez pedig jó hosszú idő lesz még.

Ha nem akarsz lemaradni egy lehetséges update 2-ről, kövesd a blogot Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr4514244385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubu1a 2018.09.17. 18:57:44

Közben pedig ott van a Qi szabványú induktív töltés, amit a kínaiaktól sz.rér-h.gyért meg lehet venni bármelyik webshopban évek óta. Az újabb iPhone-ok és komolyabb androidos telefonok ezt (is) támogatják. Amelyik meg nem, ahhoz lehet kiegészítőt venni pár dollárért. Mire kijön az Apple az AirPower-rel, már nem fog kelleni senkinek.
süti beállítások módosítása