Mégis érkeznek új Touch ID-s Apple cuccok?
2018. szeptember 06. írta: Almás Jóska

Mégis érkeznek új Touch ID-s Apple cuccok?

apple_watch_touch_id.pngÉpp mikor az Androidosok a saját platformjukon is elkezdik végre megszokni az Apple-nél akkor már évek óta standard 3D arcfelismerés előnyeit, akkor terem majd újabb Touch ID-t a cupertinoi almafa. Ami persze jól meg is lep majd mindenkit, kivéve persze Téged, hiszen addigra már rég lelövöm neked az összes poént. Bocs.

Sanszos, hogy már jövőre, de legkésőbb az azt követő évben érkezhet az első ilyen készülék, a legfőbb érdekessége azonban nem az ujjlenyomat olvasó, hanem hogy mindez kijelzőbe lesz építve. Így egy csomó dolog leegyszerűsödik és ennek legfőbb előnyét az Apple Watch tulajok fogják kiélvezni.

Mondjuk várhatóan az órát is csak addig lakatolja így az Apple, amíg kijelző alá nem sikerül építeni a Face ID 2.0-t (vagy egy még újabb verziót). Viszont nem minden terméknél marad ez átmeneti megoldás, merthogy érkezik még egy eszköz Touch ID-val, ami bár nem használ kijelzőt – és nagyon reméljük, hogy nem is fog -, mégis hasznos lehet nála hasonló védelmet alkalmazni. Ez pedig az Apple Pencil.

Na, már most ez utóbbi azért érdekes, mert az idén érkező változatból még ezt kihagyják, de mivel várhatóan el fog terjedni az iPhone-oknál is a ceruzahasználat, így sejthető, hogy többet is fognak elhagyni az Apple Pencilből, akkor pedig igény lesz rá, hogy GPS és Touch ID segítse majd a felhasználókat. Egyrészt, hogy az illetéktelenek kezében ne is működjön, másrészt, hogy épp ezért hamarabb visszaszolgáltassák.

Logikus lépés lehetne még a Magic Mouse és Magic Touchpad Touch ID-s változata is, de ezek fejlesztése bár tervben volt, valószínűleg elmarad a Face ID miatt. Egy későbbi cikkben majd kifejtem, hogyan és mikor jön el a váltás. Ha szeretnél értesülni a következő írásokról, arra a Facebook oldalam követése a legjobb megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr4514225093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metartADMIN 2018.09.06. 16:17:32

teljes képzavar, értelmetlen mondatok (megint)

Almás Jóska 2018.09.06. 19:35:10

@metartADMIN: Kösz, hogy szólsz. A képzavarral mondjuk nehéz mit kezdeni egy jóslat esetében, de a szövegen tényleg volt mit csiszolni. Azért a tartalom hátha kompenzál a legtöbb olvasónál, az íráson meg igyekszem javítani, hogy Neked is megfeleljen ;)
süti beállítások módosítása