Mire jó a három kamerás iPhone?
2018. június 14. írta: Almás Jóska

Mire jó a három kamerás iPhone?

apple-iphone-x-plus.jpgOké, szóval jön az új, nagyobb iPhone X. A pletykák ennyiről szóltak és mindenki nagyon örült neki. Kivéve engem, aki annyit kérdezett: és akkor mi van? De tényleg. Szerintetek el lehetne adni egy készüléket azért drágábban, mert nagyobb? Ha mindenki készen áll, akkor gondolkodjunk együtt egy kicsit logikusabban és rakjuk össze, miről fog szólni a iPhone Plus széria mostantól.

A jelenleg kapható Plus modellek kívülről és belülről is mutatnak eltérést, szóval ne várjunk kevesebbet idén sem – nem lesz annyival letudva, hogy nézd, ezt még kevésbé tudod majd egy kézzel használni. Alapvetően tényleg ugyanúgy néz ki mint az X – kivéve pontosan ugyanazt az egy nagyon fontos eltérést, amit már eddig is mindig és azonnal kiszúrtunk egy Plus készüléken: a nevéből is következő ráadás kamerát. Barom lenne az Apple nem megadni ezt – két okból is.

Egyrészt, mert a fotósokat mindig is szerette kényeztetni az Apple és mert a Plus készülékek az X megjelenéséig kifejezetten e képességük miatt voltak többek a 4,7”-os változatokhoz képest. Az Apple-nek pedig esze ágában sincs hagyni, hogy ez a közönség egy olcsóbb cuccal is beérje.

Másrészt viszont, bármennyire tagadják, nagyon is versengenek a Samsunggal és az egyéb gyártókkal, akik épp valami érdekessel rukkolnak elő az Androidos palettán. Na, már most az utóbbi fél évben kétszeresen is hátrányba került az iPhone kamera terén, így egészen biztos, hogy a sötétben fotózást olyan szintre fogják felturbózni, hogy ha kell, éjjellátót is szerelnek rá – csak hogy versenyben, sőt a dobogón maradhassanak –, de a szuper lassítás érkezése is várható.

És ez így van jól: a Leica kamerás Huawei nem kis dolog, ráadásul annyira hasonlít a mostani iPhone X-re, pontosabban annak egy felturbózott változatára, hogy ezt a szó szerinti kínai kopit kell most kiütnie a ringből az Apple-nek úgy, hogy közben a Samsung változtatható rekeszértékű lencséjére is reagál. Márpedig azt lemásolni megint nem fogja, ezért egyszerűen csak jön a harmadik kamera. És igen, ez még idén fog megtörténni, mert mint mondtam, Plus készülék nem érkezik pusztán méretkülönbséggel. Erre az is ráerősít, hogy az iOS 12 bétában már megmutatták: sima X-en is elérhetők az eddig Plus-exkluzív tulajdonságok, mint pl. böngészőfülek használata horizontális módban. Na és mit jelentettek még be az iOS 12-vel? Hát a jobb mélység észlelést. Mire lesz különösen jó a harmadik kamera? Pontosan.

Egyébként a vicc az, hogy bár csak mostanában kezdtek szállingózni a pletykák a harmadik kameráról – még mindig kizárólag a plusz optikai zoomot kiemelve –, már kb. tavaly november óta tudjuk, hogy az idei széria legfőbb fejlesztése jobb híján a kamerát érinti, hiszen a többi fontos fejlesztést már tavaly bemutatták. Ha hozzávesszük azt, hogy mit akarnak az AR-rel elérni iOS 12-ben, szerintetek nem fog az Apple olyan készüléket kiadni, ami megint egy olyan óriási előnyt ad neki egy olyan piacon, amiről a kompetítorok azt sem tudják még, hogy van benne potenciál? Az új iPhone Plus olyan 3D AR-t tol majd az arcunkba, hogy akik eddig kételkedtek a tecnnológia értelmében, azok is elégedett mosollyal az arcukon dőlnek majd hátra a fotelben, azon elmerengve, hogy hihetetlen, de az Apple megint megcsinálta.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr114046686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása