Elmélkedés az Apple OS-ek egységesítéséről
2018. szeptember 25. írta: Almás Jóska

Elmélkedés az Apple OS-ek egységesítéséről

apple-combine-ios-macos-apps.jpgA múltkorában már diskuráltunk az Apple TV kijelzőbe integrálásáról és arról, hogy ez vajon mekkorát fog durranni. Ehhez lenne most még néhány gondolatom, mert azt hiszem, világossá vált egy-két korábban felbukkant pletyka eredete. És bár az első feltételezéseket az Apple megcáfolta már, könnyen lehet, hogy egyszerűen csak rossz volt a kérdés.

Emlékeztek még arra a jelenetre, amikor a tavaly szeptemberi keynote-on lényegében kigúnyolták azokat, akik azt hitték, összeolvasztják az iOS-t és a MacOS-t? Persze történt hajlás e felé, de csak kis mértékben, még mindig külön eszközökön használjuk a különböző operációs rendszereket és csak később fogják engedélyezni más cégeknek is, hogy az iOS appokat MacOS-re is átültessék.

De mi van akkor, ha nem e kettő integrációjáról, hanem egy harmadik, olyan eszközről volt szó, ami tudja használni szinte az összeset? Az említett kijelző, ha olyan lesz, mint azt közösen megálmodtuk, pont ezt fogja tudni: egyszerre futtatja a tvOS-t (ami kb. egy lebutított iOS), AirPlay-en vagy Mirroringon át lényegében az iOS-t és közben képes lesz kezelni a Mac Pro-t is. Mivel a tvOS az alap, így ez fogja lényegében a MacOS-t is irányítani. Ha pedig egy kijelzőn használsz három operációs rendszert is, akkor vajon lehetséges-e, hogy pont egy „egyszerű” kijelző indítaná el az operációs rendszerek egységesítését?

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr2114261783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása