Megkergült az Apple, hogy ezeket fejleszti?
2018. október 25. írta: Almás Jóska

Megkergült az Apple, hogy ezeket fejleszti?

mini5.jpgNem akartam clickbait címet, de tényleg van itt valami, amit nem értek. Az odáig világos, hogy a notch, a Face ID és ez az egész keret meg csatlakozó nélküli világkép beleillik az Apple profiljába. Csak az az egy nincs meg, hogy ha tényleg efelé akarják tolni a technológiai fejlődést, akkor miért lépnek visszafelé is? Miért nem hagyják veszni a régi termékeket és koncentrálnak csak az új, letisztult felhozatalra? Mi értelme még egy iPad Minit meg iPod-ot kiadni?

Szóval igen. Ming-Chi Kuo szólott, és úgy álmodá, hogy az Apple legkésőbb jövő tavaszig frissíti az iPad Mini hardverét. Azt nem tudni, hogy ezzel egy új, ötös széria érkezik-e nagy csinnadrattával vagy csak simán fellövik a honlapra, mint legutóbb a MacBook Pro-kat. Viszont annyi biztosnak látszik, hogy a design a régi marad.

A bökkenő csak az, hogy Home gombos (olcsó) iPad van már a piacon, alig fél éve jelentették be. Mi más értelme lenne egy új Minit kiadni ennyi év után, hacsak nem akarják a sima iPad-et is keretmentesíteni? Csakhogy akkor meg ott az az apróság, hogy ezt nem tehetik meg a Minivel egyszerre a tavaszi bemutatón, helyette jövő őszre kell csúsztatni. Ez olyan szempontból jó hír, hogy végre talán nem fogják annyi ideig húzni az agyunkat a keynote-on, mint idén, de az is lehet, hogy megint októberi frissüléssel kell számolni. És akkor lesz egy Mini 5, ami pontosan azt a célt szolgálja, mint a mostani iPad, csak gondolom ez utóbbi gyártását abbahagyják és csak az új, keretmentesre fókuszálnak.

Ekkor viszont felmerül a probléma, hogy vajon mi különböztetné meg az iPad-et a Pro-tól, amire a válasz: az OLED. Gyakorlatilag már most sejteni lehet, hogy a jövő őszi (talán októberi) event elsősorban az iPad-ekről fog szólni. Ez azért is valószínű, mert még az iOS 13 is egyértelműen a tabletekre fog fókuszálni.

És hogy mi a helyzet iPod-okkal? Semmi, egyelőre. Szivárogtatás nem történt, viszont egy-két szemfüles kiszúrta, hogy az Apple frissítette az iPod Touch hivatalos oldalán a képet az új iOS-re, ráadásul olyanra, ami képes mobilhálózatot is használni. Hogy ennek mi értelme? Hát, lehet hogy mindenki tévedett és bár nem telefonként reklámozzák majd, mégiscsak készül egy 4"-os SE 2. A kérdés, hogy milyen hardverrel...

Végül pedig, hogy az értelmetlen fejlesztések után egy kifejezett jó hírrel is szolgáljak: akár még idén láthatjuk az AirPower-t, vele együtt az új AirPods dobozkával, de külön bejelentésre nem kell számítani. Nektek bejön valamelyik vérfrissítés? Nem csak itt, de Facebook kommentekben is megvitathatjuk az élet értelmét.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr7214321813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.26. 21:21:53

"Csak az az egy nincs meg, hogy ha tényleg efelé akarják tolni a technológiai fejlődést, akkor miért lépnek visszafelé is?"

Amiért mostanában több nyomógombos telefont gyártanak, mint öt évvel ezelőtt. A gyártók ugyanis néha képesek észrevenni, hogy a vevők nem mindig egyfélét akarnak. Ezért nem jó, legalábbis a vevőnek, ha a gyártó egyetlen útvonalat tűz ki magának a fejlesztésre, és a vevő, eszi, nem eszi, nem kap mást. Pár napja láttam egy videót, amiben egy lelkes audióőrült srác azt magyarázza, hogy a szalagos és kazettás magnónak újra van jövője, és sorol pár előnyt. Én nem értek egyet vele, ennek ellenére lehet, hogy sokan igen. Egyébként azt is elmondja, hogy aki igazán jó magnót akar, az vegyen egy 1990 és 1995 között gyártottat, mert a magnók akkor voltak a csúcson.

Az Apple, mint a mammutcégeknél szokás, diktálják az igényt, nem kielégítik. De ha véletlenül az utóbbi történik meg velük, akkor ennek örülni kell, nem kifogásolni.
süti beállítások módosítása