Last minute jóslatok
2018. szeptember 08. írta: Almás Jóska

Last minute jóslatok

appleinv.jpgVan egy találós kérdésem! Kerek és arany színe van. Mi az? Az Apple Campus 2, a valamivel kerekdedebb Watch 4 vagy valami egész más? Az arany színnel persze megint csak a semmit reklámozzák ennyire, mint afféle világrengető újdonságot, mert azért láttunk már új színeket érkezni bejelentés nélkül is, plusz ilyesmit konkrétan láttunk már IPhone-on. Viszont a kör maga rejtély, hogy került a képbe. Íme az én tippem.

Mielőtt belemennénk, szánjunk egy percet arra, micsoda troll az Apple. Képes volt elhitetni a rajongótábora kíváncsibb felével, hogy Karácsonynak fogja hívni az új telefonját. Nem viccelek, tényleg ez terjed most, és le merném fogadni, hogy ezt tényleg maga a cég kezdte terjeszteni brahiból, meg persze, hogy felfedje a szivárogtatók kilétét. A dolog mindenesetre működött, jelenleg mindenki azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy X Max vagy XS Max lesz a 6,5"-es készülék neve. Úgy tűnik, ez az év a troll marketingé lesz, mert amit az Apple és a Google össze hazudozott “szivárgás” címszó alatt, az díjat érdemelne.

A gond a nevetséges elnevezési logika mögött ott kezdődik, hogy az Apple már tavaly felhagyott az S nevek használatával, méghozzá okkal. Eddig se illett bele a képbe az, hogy az iPhone-okat családon belül teljesen máshogy különböztetik meg, mint a többi terméket (lásd Air, Pro stb), épp ezért indult el egyfajta egységesítési folyamat. Ha most kitalálják, hogy bevezetnek egy tök új kategóriát Max néven, ugrik az egész. Persze lehet, hogy később ennek megfelelően alakítják át a többi eszköz elnevezését is, de azért ekkora változás elég valószínűtlennek és pláne indokolatlannak tűnik.

Ha már indokoltság, hadd tegyem hozzá, az Apple nem csupán csak az évforduló, hanem annak okán is X-nek nevezte a csúcsmodellt, hogy odafricskázzon egyet a Samsung orra alá. Történetesen a Galaxy széria számozását évekkel ezelőtt eggyel előrébb ugratták, de csak hogy kompetitívek maradjanak az iPhone-okhoz képest (ezért lesz februárban a Galaxy S10 nagy ünnepe, miközben a széria csupán 9 éves) és most pontosan ugyanerre volt szükség az Apple részéről is. A feltételezés ugyanis az, hogy a felhasználók szemében gyengébbnek tűnik egy telefon, ha a konkurenseknél már magasabb számozású is van. Márpedig ezt nyilván nem fogja megengedni magának az Apple sem, így most mindkét cég újratervezi majd az telefonok elnevezési módját.

Ebből következően tartom magam ahhoz a jóslathoz, hogy iPhone, iPhone Plus és iPhone SE lesz csupán az új készülékek neve, amit eztán csak az évszámuk alapján különböztetünk majd meg, de kiegészíteném annyival, hogy az Apple erre a poénjára még utalni fog a keynote során. Ami pedig a kört illeti a meghívón? Az valószínűleg az új Mac mini új formája lesz.

A jövőheti bejelentések előtt még összegzem majd a pletykákat és a jóslataimat, hogy aztán másnap még könnyebb legyen kihámozni, mennyire lehetett 4 hónapra előre látni azt, ami kapcsán akkoriban még csak feltételezéseket se lehetett hallani. Ha értesülnél az új cikkek érkezéséről, itt teheted meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr8014229577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása