Lesz-e idén iPhone 911?
2018. június 12. írta: Almás Jóska

Lesz-e idén iPhone 911?

911.jpgElég para lenne, ha ezt tényleg bejátszanák, pláne az USA-ban, pláne szeptember 11-én. Van azonban egy elég logikus pletyka, miszerint a 7-ről 8-ra, a 8-ról 10-re ugrás után nem folytatódik a számozás, hanem jó Apple-ös módra elhagyják ezt és egyszerűen csak évszámokban gondolkodtatnak majd eztán. Ez azért is lesz előnyös nekik, mert ha azt mondod, iPhone 5S, vissza se emlékszel, milyen régi telefon – pedig bizony még jövő évig biztosan támogatott a cucc. Ellenben ha azt mondom, iPhone, akkor innentől az nem jelent évet, csak minőséget. Az évszámot senki nem fogja emlegetni haveri körben, hogy „ja, nekem 2017-es van”, mert eddig se volt téma, csak éppen mindenki látta a különböző designváltások miatt. Hát mostantól máshogy mérik majd a péniszüketztárcájukat.

Mondom az új elnevezéseket: lesznek a 4,7 meg az 5,5 colos „Régi” iPhone-ok, az 5S házába bújtatott „Olcsó” iPhone-ok, meg lesz az iPhone X és annak a Plus változata, amiről te rögtön a szuper retinás, OLED kijelzős, Face ID kakimanós csodára asszociálsz, teljesen függetlenül attól, hogy egyébként melyik évben gyártottak őket. Ja, meg a korábban említett új SE. Hogy miért? Mert már megint pontosan ugyanúgy fog az összes kinézni. Nem hiszed? Pedig az azonos designnal már eleve ezt készítették el az elmúlt években - még ha nem is egészen szándékosan, de erről majd később.

A másik lehetőség, hogy ezentúl mindig jön majd egy iPhone, egy iPhone X vagy Pro és egy iPhone X/Pro Plus. Az egyetlen gond ezzel az, hogy mindez feltételezi az idei SE új változatát, ami nem más, mint az évente, simán iPhone néven frissített készülék. Ebben is lenne ugyan logika és majd meg is írom, miért, de szerintem ez az elnevezés mégis baromság, mert mikor azt mondod, van egy iPhone-od, akkor nem a gyengébb, hanem a legjobbra akar asszociáltatni a cég. Szóval marad a SE, normál meg Plus, netán Pro.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr414033774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása