Minden a 2018-as iPhone-okról
2018. július 04. írta: Almás Jóska

Minden a 2018-as iPhone-okról

blush_gold.jpgMég most is rengetegen elhiszik azt a kacsát, hogy idén négy iPhone érkezik. Szeptemberben persze úgyis kiderül, ki értelmezte szerencsésebben a pletykákat, viszont mivel itt nem csak a szivárogtatásokra, hanem logikára is ugyanannyira építek, azért van még bizodalmam. Hadd foglaljam össze, szerintem milyen telefonok érkeznek idén az Apple-től.

Először is: három iPhone jön. Ez holtbiztos, és az is baromi valószínű, hogy nem pusztán a 6S-től és SE-től, de az iPhone 7-től is könnyes búcsút kell vennünk. Az Apple legfőbb újítása idén nem más, minthogy szeptembertől kizárólag vezeték nélkül tölthető telefont tudunk majd vásárolni tőlük.

Az iPhone 8 és 8 Plus marad tehát az egyetlen és egyben utolsó generációs Touch ID készülék, viszont az LCD panel még parádézik egy utolsót az új SE színeiben. A kijelző élessége nagyjából egyezni fog (326 ppi) a nyolcaséval és szintén True Tone displayt kap, viszont mellette notch-ra is számíthatunk, ugyanis az új SE is Face ID-val érkezik. Ebből következően a kijelző mérete is nő, egészen pontosan 6,1 colossá. Meglepő, de nagyon úgy néz ki, hogy megkapja majd az új A12-es processzort és a mostani iPhone X 3 GB memóráját, tárhely tekintetében pedig valószínűleg szintén követi a mostani iPhone X tárhely konfigurációit: 64 GB és 256 GB-os változatokat vásárolhatunk majd belőle.

És persze érkezik az új iPhone (X) is, ami idén processzorban és memóriában fog egy nagyot ugrani: a 7 mm-es A12 és 4 GB RAM igazi bestia lesz, mert az iOS 12 végre sokkal jobban optimalizálja majd utóbbi használatát, így aztán évekre elegendő lesz. Felbontása marad 2436*1125, tehát Super Retina 458 pixel/inch. Külső tekintetében az egyetlen változás az „blush gold” szín bevezetése lesz (lásd fentebb). A pletykákkal ellentétben a Face ID egy cseppet sem fog zsugorodni, viszont az iOS 12 rejteget még bejelentésre váró újdonságokat – jövőhéten ezeket is összegzem.

Végül pedig érkezik az iPhone (X) nagy tesója a maga 6,5”-val, ami már valószínűleg 2688*1242-as felbontást tudhat magáénak, ergo ppi tekintetében 413 körül lesz – a csökkenés ellenére továbbra is Super Retina szinten maradva. Memóriából ugyanúgy 4 GB-ot kap, processzora is ugyanúgy A12, viszont extrém nagy aksierővel bír majd az eddigi iPhone modellekhez képest. Méretbeli különbségén túl elképzelhető, hogy dupla SIM slottal rendelkezik majd (vagy elkezdik bevezetik a második helyett az eSIM-et, amit már a legelső iPhone-nál is szerettek volna), de ezen túl sejthető, hogy nem csak kettő, de rögtön három hátsó kamerával érkezik. Utóbbi létjogosultságát már korábban fejtegettem.

És ennyi. 4”-os telefon nem fog érkezni, ráadásul az Apple ki fogja teljes mértékben gyomlálni a jack utolsó maradványát is. Így azon túl, hogy az adatkábel USB-A-ról USB-C-re változik, az ehhez egyelőre még ajándékba kapott átalakítót az eddigi jack-es dongle helyére teszik be – vagyis utóbbit eztán csak plusz pénzért tudjuk majd beszerezni. Érkezik viszont dobozba csomagolt gyorstöltő is minden készülékhez, de a vezeték nélküli töltést továbbra is csak külön vásárolt kiegészítővel tudjuk kipróbálni.

Szintén várható még az OLED-es telefonoknál, de valószínűleg még az új SE esetében, hogy megnövelik a megapixelek számát: elöl 8, hátul 16 várható – viszont ha kihagyják a három kamera ziccerét, akkor szeptemberig rejtély marad, mindez pontosan milyen módon segít majd felvértezni a telefonokat az éjszakai zajos felvételek, s így, a problémára már most is megoldást kínáló vetélytársak ellen.

Árak tekintetében az iPhone 8 és annak Plus változata várhatóan le fog csökkenni $550 és $650-670 körülre, míg az új SE ára szintén $650-ről fog kezdődni. Az idei iPhone (X) 64 GB-os modell eddigi ára lecsökken $850-900 kezdőre, tavalyit pedig nem is lehet majd kapni az Apple hivatalos oldalán. Így viszont az új iPhone (X) Plus kerül a most kapható készülék helyére, szóval az alapkészülék is $1000 körül lesz kapható.

És biztosan feltűnt az X körüli zárójel használat. Ennek oka, hogy az új X és X Plus neve át fog állni sima iPhone és iPhone Plusra, az iPhone 9 helyetti SE megnevezést meg már többször lelőttem. Gondolom ti se várjátok, hogy elsüssön az Apple szeptemberben egy 9/11-es poént.

Maradt még kérdésetek valamelyik telefonnal kapcsolatban?

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr6314091905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása