Az iPhone X bukása (már megint)
2018. június 18. írta: Almás Jóska

Az iPhone X bukása (már megint)

https://i.ytimg.com/vi/EZcEqmW7TQA/maxresdefault.jpgNa nem a 2017-é, az a notch és a nevetségesen magas ár mellett is remekül fogy. De ha már ennyit pletykálnak az évfordulós mobil gyorshaláláról, hát beszéljünk róla mi is. Mi értelme volt vajon annak, hogy az Apple piacra dobjon egy ilyen méregdrága telefont? Félnek attól, hogy elpártolt már mindenki a nagy rajongók közül az Androidhoz és így több pénzt fognak kiszedni belőlünk? Fenét. Egyszerűen csak jó ürügy volt az évforduló, meg aztán perfekt kifogás lett (volna, ha egyáltalán beszélnének róla) a bénán előkészített és ezért folyamatosan dráguló gyártási folyamat. Aztán láss csodát, idén már rögtön lentebb fog menni az ára, de csak hogy a helyére lépjen majd a még nagyobb, ami ugyan nem indokolja a magasabb árat, de azért mégiscsak éreztetni kell az utcán, hogy „nekem még a tiédnél is óriásibb a….”

Na de kérem, ezt se lehet ám csinálni. Lehet valaki rajongó, attól még nem fog a felső 1%-hoz tartozni, szóval nekik is készülni kell valamivel. Nem mintha csak az említett csoport venne persze félmillás telefont, de azért nekik kevésbé asszociálódik majd a telefonjukhoz egy mély fájdalom a mellkasban, meg a zsíros kenyér és fél éves depresszió, és valószínűleg az ebből az árból kijövő négy-öt nyaralást is ugyanúgy megtartják. Készül tehát egy kevésbé drága készülék is a másik kettő mellé, csak akkor egy valamit nem értek: mi a francért vegyek én mégis iPhone X-et? Mert lesz belőle aranybarna? Az nekem elég a rántott húson, csókolom.

Ja hogy azért lesz ekkora az SE, hogy túl nagy legyen a kézbe! Áááá, így már értem. Oké, szóval akkor a mostani 2018-as iPhone X lesz az új mini a maga közel 6 colos kijelzőjével. Cool.

Ja nem, mert ez még mindig alig kevesebb mint a sokkal olcsóbb változat, és sajnos egyiket se érem majd át kézzel, szóval teljesen mindegy.

De amúgy is: 250-300 dollár különbség lesz köztük. Apple, szerinted hány embert fog ezután érdekelni a 3D Touch (azután, hogy iOS 12-ben már működni fog a legfontosabb, írás közben scrollozós funkció is) meg az, hogy nem OLED, csak egy gyönyörű LCD kijelzőt kap? Kevesebb lesz benne a RAM? Ugyan már, az a 4 helyett 3 GB és egy iOS 11-nél jobban optimalizált rendszer bőven elég lesz az új SE-ben is. (Részletek a következő cikkben.)

Nem mondom, hogy unalmas készülék lesz, de hogy a 2017-es modell utolsó raktári darabjainak súlyos árleszállításán túl mire lesz jó az új X megjelenése, azt nem tudom.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr1914033794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása