Erősen szaglik az új Apple Watch
2021. szeptember 17. írta: Almás Jóska

Erősen szaglik az új Apple Watch

3b4d00f3-2cb2-443d-b48c-028ff4670beb.jpegMi az, hogy kedden volt az Apple nagy bemutatója, de ezen a blogon még mindig csend és hullaszag?! Elmondom én nektek, mi: valami más is bűzlött ezen a bemutatón, és minél mélyebbre ástam magam benne, annál szagosabb lett…

Először is hadd kérdezzem már meg, hogy ez még is mi volt? Volt most, aki élvezte ezt a show-t? Persze nagyon jót röhögtem az Apple Watch láttán, de egyre lentebb konyult a vigyorom, ahogy szép lassan kirajzolódtak a háttérben rejlő dolgok. Például tudtátok, hogy az órába rejtett processzor konkrétan egy átnevezett S6 proci? Szóval ugyanaz mint az előzőben volt. Hogy van ez vajon? Persze láttunk már ilyet, khm, Series 5… de vajon tényleg ez lenne az a design, amit pont egy Apple nem tud legyártatni időben? A cég egy hivatalos dokumentációban vallotta be, hogy még gyártás alatt se voltak az órák, csupán mintákat mutattak be a sajtónak az eseményt követően. És az meg pláne nonszensz, hogy azt se tudják, mikor jön. Mi ez, egy új AirPower? Persze nem. Ez csak egy rohadt óra. Egy kényszerből, hirtelen összerakott frankeinsteini izé. Egy B terv. Mert mind tudjuk, mi volt az eredeti terv. És az, hogy görbe a kijelző, nem nagy újítás. Még az aksit se növelték meg, nem változott semmi lényegében. És azért nem, mert nem ezt akarták gyártani.

Ez az óra egy újra előszedett egykori terv megvalósulása, és csak azért támasztották fel hamvából, hogy ne égjenek be azzal, hogy nem tudtak összerakni időre egy órát. Mondjuk most sem, de mivel itt semmi lényeges változás nincs, legalább viszonylag könnyen legyártható. Az eredeti tervekkel ugyanis már a tömeggyártás idején fel kellett hagyjanak, mert vagy gyártási, vagy eleve tervezési hibák miatt egyszerűen összerakhatatlan volt a szögleges design, legalábbis az Apple által elvárt minőségben.

De akkor mi a franc lesz jövőre? Igen nagy szarban van most az Apple, ugyanis egy olyan trendet indított el nagy hirtelen, ami szembemegy az eredi tervekkel, név szerint a szögletes designnal. 2022-ben tehát nem kaphatjuk meg azt, amit idénre terveztek, hiába hárul el addigra az összes gyártáshiba, feltéve persze, hogy ez a kijelző sikert arat a felhasználók közt. És mivel nem sok esélye van elbukni, kezdhetik elölről a javítást. Persze simán lehet, hogy a szögletes designt amúgy is újra kell tervezni, hogy gyártható legyen nagyüzemben, és még akár az is elképzelhető, hogy konkrétan ez lesz a megoldás. Sőt, bakker, még a végén az iPhone is megkapja ezt az önmagába visszahajló kávakurtítást.

Oh, de van ám itt még hiba a bejelentésekkel, nem is kevés. Majd egy következő cikkben lehet azt is kifejtem. Ne türelmetlenkedjetek annyit!

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr5516691288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2021.09.19. 10:37:41

Üdv a valóságban...

Zionnépe 2021.09.19. 13:52:59

Sokkal inkább az a baj, hogy a szögletes béna óraformát akarja majd a többi gyártó is másolni!
Szemben pl az Amazfit X-el. Na annak jobb a dizájn, csak ugye a tartalom...
Nem értem, a gagyi kínai cuccokban hogy tudják olyan jól eltalálni a dizájnt (mégha olcsó anyagokból és silány minőségben is), miközben a nagy neves gyártók csak a kerek meg a szögletes formát ismerik?!

haggyadaszt 2021.09.19. 15:10:18

Jobs 11 éve nincs velünk, és pont azóta nem bír igazi forradalmi innovációt bemutatni az Apple - sőt, az androidosok rendre megelőzik (vezeték nélküli töltés, 5G, OLED kijelző, stb)
Utoljára a Face ID volt amin nagyon néztünk, de még egy komoly innovációt nem tudok megemlíteni.
Az idei szeptemberi keynote-nak meg sem kellett volna történnie: bár a termékek szépek (főleg az ipad mini), semmi igazi újdonságot nem hoznak, a Watch meg egyenesen kínos. Jobb akkut és új formatervet vártam, nem egy újabb rókabőrt az eredeti koncepcióról.

Bérgyilkos Bohóc 2021.09.19. 16:28:30

@haggyadaszt: Hagyjuk már Jobsot. Jobs a pályája csúcsán halt meg, amikor az okostelefon piac még "felfedezetlen terület volt". Nem volt nehéz a semmihez képest valamit mutatni. De ebből miért következik, hogy ma is ő határozná meg a piacot? Most, hogy már a világ összes telefon és tech cége tableteket meg okostelefonokat gyárt, szinte biztos, hogy Jobsnak sem sikerült volna hogy állandóan forradalmi és egyedi maradjon.

haggyadaszt 2021.09.19. 16:35:32

@Bérgyilkos Bohóc: mert egy zseni volt, és össze tudta volna szedni a megfelelő embereket, akik a vízióit valóra váltják. Szerintem ha élne, már az önvezető autók bizniszében is benne lenne az Apple.

“ Jobs a pályája csúcsán halt meg, amikor az okostelefon piac még "felfedezetlen terület volt". “
Persze, a Symbian telefonok, a Palm készülékek és a Blackberryk világában felfedezetlen

“Nem volt nehéz a semmihez képest valamit mutatni.”
Ezt a demagóg dumát el lehet sütni az összes feltalàlóra, tudósra és legendás előadóra is.
Amúgy szerinted létezik olyan ember, aki forradalmit alkotott? Ha igen, akkor ki?

Bérgyilkos Bohóc 2021.09.19. 16:59:51

@haggyadaszt: Arról beszélek hogy, az okostelefonok mai formáját találta ki Jobs (mármint a többujjas érintőképernyős megoldás) és majd csak a népszerűség hatására váltott az összes cég erre a vonalra.
De ebből, hol következik, hogy Jobs folyamatosan tudott volna újat mutatni?? Most főleg nehéz egyedi dologgal kitűnni, amikor már Jobs sem lenne helyzeti előnyben, hiszen rajta kívül ma már több ezren gondolkodnak okostelefonnal kapcsolatos fejlesztéseken.

haggyadaszt 2021.09.19. 18:17:40

@Bérgyilkos Bohóc: az iPhone és Jobs újítása nem csak a multi-touch felület volt. Pl. az egér, az iPod (hordozható újraírható memóriás zenejátszó), az iTunes, az App Store, az iCloud, az iPad. Ezek mind forradalmi újítások voltak.

swfla 2021.09.20. 02:29:28

@Bérgyilkos Bohóc: "Most főleg nehéz egyedi dologgal kitűnni, amikor már Jobs sem lenne helyzeti előnyben, hiszen rajta kívül ma már több ezren gondolkodnak..."

Tobb interjut is erdemes lenne megnezned a Jobs-al, hogy atlasd, neki az elsodleges strategiaja az volt, hogy a vasarlok figyelmet olyan dolgok irant csigazza fel, amirol addig nem is sejtik, hogy kell nekik, amig nem latjak az orruk elott (egy interjujabol idezve szabadon)

Tehat az a feltetelezesed, hogy a szaros iphone-bol huzna le a 15-dik bort is, mint ez a feher haju nyomoronc, eleve hibas. Azota mar 6 masik termek prototipusat mutatta volna be a kozonsegnek, velhetoen nulla kotodessel az iphone iranyaba. Talan a villanyautot. Talan valami mast. De nem az iphone 134-et, kicsit nagyobb kijelzovel meg kicsit tobb (40-50... ahany csak rafer) kameraval a hatlapjan.

swfla 2021.09.20. 02:50:48

Ja es meg az apple watch-hoz magahoz egy gondolat: normalis ember orat hord. Olyan munkam van ahol nem praktikus fem orat felvennem, de ha egyszer-egyszer rajtam van az Omega Seamasterem, akkor azt nem alljak meg szo nelkul.
A csoportban tobb embernek van apple watch. A kutya nem kerte meg oket egyszer se, hogy ugyan mutassak mar meg a vekkert, tok jol nez ki.

www.youtube.com/watch?v=8ScbFakDy-c

peace.

Zsíros Bunci 2021.09.24. 08:25:13

A networking effect, ahogy meghalt Jobs, aki nem engedett bizonyos ideákból elkezdett süllyedni. Nem sok idő van hátra, hogy megszűnjön a dzsentriség a márka mögött, a mánia már lassan megszűnt. Bye bye Apple, szép 20 évet hagytatok itt.
süti beállítások módosítása