Hogyan spórolj a telefon szervizen?
2018. december 14. írta: Almás Jóska

Hogyan spórolj a telefon szervizen?

telefon.jpgEredetileg egész másról szólt volna a mai poszt, de az egyik komment megihletett. Vajon hogyan lehet, hogy egy szoftverfrissítéstől megáll a telefonod? Van-e esélyed kifüggetleníteni a telefont, ha egy használt iPhone-ról kiderül, hogy szolgáltatóhoz kötött? Ilyen és egyéb kérdéseket szedek össze, mert messze nem eléggé hangoztatják.

Ha nem (jól) hallasz telefonálás közben

A beszédhangszóró rácsod próbáld meg letakarítani, mert ha csak halkabb, de még van hangja a készüléknek, akkor egyszerűen eltömődött. Ezt szervizben is tisztítják, de általában csak félig-meddig megoldások vannak szétszedés nélkül, így ha egyszer külsős segítséget kérsz, készülj pár ezer forinttal és cseréltesd ki az egész rácsot. Az egyik olcsóbb, mégis hosszú távú befektetés. Csak akkor van gond alkotórészekkel, ha egyáltalán nem hallasz.

De még akkor se mindig! Érdemes először is csekkolnod, hogy ment-e por a jack vagy Lightning csatlakozódba. A kosz lehet, hogy külső szemmel nem látszik, de ha valamilyen nedvesség érte, az tud zárlatot okozni, ami miatt fülhallgató állapotba kerül a telefon és így nem tudsz egyáltalán telefonálni.

Az iPhone 7-ek viszont szériahibásak, rendszeresen elromlik a hangszabályzó az alaplapon, aminek következménye egy javíthatatlan teló.

Ha néha vagy egyáltalán nem tölt a telefonod

Ugyanez: tisztítsd ki a Lightning csatlakozód. Egy csomó szerviz azzal veri át az ügyfeleit, hogy ki akarja cserélni az egész dockot, holott erre semmi szükség általában. Néhány havonta kitisztítod a készülék alját és kész.

Ha frissítés után be se kapcsol, vagy csak Apple logóig jutsz

Akkor valószínűleg már korábban is sérült volt a telefonod, még ha nem is észleltél hibát. Mégis, mikor frissül, az Apple újra átvizsgálja az eszközeit hardveresen. Ennél fogva, ha kiderül, hogy egy kábel félig meg van szakadva, akkor a telefon külső behatolást szimatol és nem hajlandó beindulni.

Ha érdekelnek további infók is az iPhone és egyéb Apple termékek kapcsán, amiket máshol nem találsz, kövesd a blogot Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr3214483178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.12.15. 09:22:57

Mondjuk a legnagyobb átverés maga az IPhone.

octy 2018.12.15. 09:44:36

Minden telefon hangszórója el tud tömődni.
Ha valaki beviszi a szervizbe ezért, ott kitisztítják. Ezért fizetni kell, mert ez egy szolgáltatás.
Ebben mi a nem érthető? Mi az átverés?
Aki otthon vállalja, hogy megcsinálja, annak olcsóbb. Persze van kockázata, hogy ha rosszul lát neki a szétszedésnek, akkor megsérül a telefonja és kicsit többe kerül majd a végén. Vagy úgy tisztítja meg hogy közben beáztatja a készüléket vagy tönkre teszi a hangszórót.

A mosógépet is meg lehet otthon javítani. Sokan mégis szerelőt hívnak, de az pénzbe kerül.

"A kosz lehet, hogy külső szemmel nem látszik, de ha valamilyen nedvesség érte, az tud zárlatot okozni, ami miatt fülhallgató állapotba kerül a telefon és így nem tudsz egyáltalán telefonálni."

Hogyan ellenőrizze ha nem látszik? És akkor mit tisztítson meg és mivel? Hogyan pucolja ki a nem látszó koszt? Hogyan takarítsa ki a nedvességet?

Ne írjon erről a témáról olyan, akinek fogalma nincs az egészről.

Hycomat66 2018.12.15. 10:12:02

Octy!
Abszolút igazad van ! Fogalmatlan a cikk írója. Unatkozott és idefingott egy ilyen hányadék írást.

Kelly és a szexi dög 2018.12.15. 10:22:53

Én kétszer voltam iPhone 7-el hanggondok miatt szervizben - másodszorra már sikerült megcsinálni...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2018.12.15. 10:46:03

Még régebben az akkori iPhone 6-osom beleesett a tésztamasszába /nem röhög, gasztroblog-fotó készült/, utána nagyon halk lett, de száradás után jól meg lehetett tisztítani házilag.

Bobby Newmark 2018.12.15. 13:11:37

Sokkal egyszerűbb megoldás lefesteni pirosra, és kihajítani az ablakon.
Aztán venni egy alsó-középkategóriás androidos szart, ami ha két év alatt 17szer elromlik, kibaszod, és veszel egy ugyanolyat (ez kb akkor esélyes, ha rendszeresen elviszed zsebben úszni, vagy kaszkadőr vagy, és munka közben is a zsebedben tartod), és még akkor is beljebb vagy pénzben, időben, agyfaszban, mint egy ájfónnal.

Bobby Newmark 2018.12.15. 13:14:35

@Burgermeister: Bármelyik. Az Apple eszközök hülyének nézik a felhasználót. Ez csak azt nem zavarja, akire érvényes is.

lenörd hofstadter 2018.12.15. 13:19:37

" ha csak halkabb, de még van hangja a készüléknek, akkor egyszerűen eltömődött. "

Vagy a készülék túl van a gyártó által tervezett fél éves használati perióduson, oszt elkezdődik a baszakodás... Elsőre csak halkabb, aztán kikapcsolgat, telebassza a memóriát, nem kapod meg az üzenetet, nem jelzi az üzenetet és a többi bájos húzás...

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.15. 13:37:44

@Burgermeister: Jobbat nem tudok, de szinte minden újabb Androidos hozza a 90%-át az IPhone-nak és fele annyiba sem kerül.

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.15. 13:38:30

@weirdo: Mondja egy ésszerűen gondolkodó. :-)

RHalacska 2018.12.15. 13:47:13

Telefont kell használni telefonálásra. Az alma logós termékeket mi csak játékoknak hívjuk :)

dont be such a jew 2018.12.15. 14:02:57

androidos kinai telefonomon soha semmit nem kell tisztitani, csak mukodik

mingyá beszólok! 2018.12.15. 18:24:29

@abcdefghijklmm: ne foglalkozz velük. Az Apple userek csak irigykednek, mert az első használattal töltött hét után rájöttek, hogy átbaszták az agyukat keményen. Pont ugyanolyan fos mint a többi, csak extra szopásfaktorok vannak benne gyárilag. :)

abcdefghijklmm (törölt) 2018.12.15. 19:40:21

@mingyá beszólok!: Én is így gondolom, persze mindenkinek joga van ugyanazt sokkal drágábban megvenni.

parasztgyerek 2018.12.15. 20:00:37

@mingyá beszólok!: Hát gyerekek, ez pont olyan, hogy pl. aki egyszer BMW-s, az mindig az is marad, pedig abban is van szopófaktor bőven. Tényleg tiszta átb@szás az ájfon, mert semmi különlegeset nem tud, csak ugyanazt, mint a feleannyiba kerülő androidosok, csak működik és működik, semmi gond nincs vele, csak van és használod. Öööööö... van olyan androidos készülék, amelyik még 5+ éves korában is frissül a legújabb oprendszerre és az jól fut rajta? Most hirtelen nem jut eszembe ilyen teló.

datam 2018.12.15. 20:13:44

@mingyá beszólok!:

Például? Én egy ilyennel sem találkoztam még. Céges környezet miatt kényszerültem iPhone használatra, de őszintén mondom, semmi bajom nincs vele. Az androidos csúcstelefonokkal sokkal többet bubáztam.

dr utcai arcos 2018.12.15. 22:26:54

@parasztgyerek: dzsáj...megvettem az X2 Compactot és mikor felugrott, hogy frissítsem az oprendszert, rányomtam, hogy kösz nem. Hubaszki, képzeld el, még másnap is működött :O .....

Bobby Newmark 2018.12.16. 12:51:56

@parasztgyerek: Egyrészt az agyhalott folyamatos frissítgetés egy faszság, amivel a gyártó vagy a fejlesztő igényeit kényszerítik rád, és nem a te érdekeidet szolgálja, tehát a kérdés eleve hülyeség.

Plusz nekifutásból öntökönrúgás is, mert éppen az Apple híres arról, hogy feltolja kéretlenül az olyan frissítéseket is a régi hardverre, amit az nem bír, és használhatatlanná lassul tőle.

Szóval ez eddig 2-0 ide, mindkettő öngólból.
süti beállítások módosítása