Végre valami izgalmas!
2018. október 19. írta: Almás Jóska

Végre valami izgalmas!

october.pngNéha elég nehéz eldönteni, mikor melyik jóslattal rukkoljak elő, mert sok megerősítést nyerhető egy-egy új Apple bejelentésből és emiatt különösen megéri ősszel kivárni. Márpedig az ilyesmi pedig mostanában igencsak várhatók voltak, miután az Apple egy ilyen unalmas keynote-tal volt csak képes előrukkolni szeptemberben. Tegnap viszont - épp az XR előrendelés kezdetének napján - kiküldte meghívóit a cég, utalva a sokszínűségre, ami remélhetőleg a rajzeszközökre vonatkozik majd és nem egy újabb "csodás" Liquid Retina kijelzőre.

Október 30-án várható mindaz, amit én már szeptemberben látni reméltem a bullshit storm helyett, tévesen. Végre viszont biztosan érkezik a keretmentes iPad Pro, amiről már minden részletet összeszedtem egyszer. Ezt csak annyival lehet kiegészíteni, hogy az alján Lightning helyett USB-C lesz, így képessé teszik az eszközt, hogy AirPlay helyett közvetlenül kössük TV-hez - ezzel egyébként szembemenve a vezeték nélküli világ mániával. Feltéve, hogy van az embernek egy USB-C-HDMI átalakítója, ami ugyebár mindenkinek ott lóg az Apple termékekhez gyártott alma alakú kábelfogason. (Nem.)

A legmeglepőbb az egészben az, hogy az újabb szivárgások alapján csupán 4K-t lesz képes támogatni az iPad ilyen módon, ami az Apple saját, még készülőben lévő kijelzőjére vonatkozó spoilert jelenthet. Nem kizárt persze, hogy a várt 8K is érkezik egy nagyobb mérethez, de egyébiránt a 4K-s hibrid gép is bőven képes lesz valószínűleg minden igényt kielégíteni, szóval emiatt pont nem fog senki szomorkodni szerintem.

A másik, hogy van egy új Pencil is in the making. Várhatóan kisebb méretben és több színnel, de biztosan W2-es chippel és vezeték nélküli töltéssel. A részletekbe nem mennék bele, de csak mert egy agymenés már bőven elég volt arról, hogyan kezdünk végre eljutni a grafit ceruza szintjére.

Jön még a Mac Mini is, valószínűleg hagyományos csatlakozóktól mentesen, hogy mindenki kénytelen legyen kompromisszumot kötni, merthogy hardveresen meg közel sem az alsó kategóriás gépek közé fog tartozni. És igen, ez egyetlen (barokkos) mondattal el is intézhető, mert amellett a tény mellett, hogy jövőre egy moduláris Mac Pro érkezik, szerintem végtelenül felesleges ilyenbe beruházni, pláne, hogy fentebb fog menni az ára a mostani verziókhoz képest (amiknek évüléstől függetlenül, évek óta ugyanennyi van a cédulájára írva).

Na, de a lényeg!

Mindennél izgalmasabbnak tartom az új MacBook érkezését, mégpedig azért, mert alig tudunk róla valamit, de amit igen, az könnyen a laptopok szupersztárjává teheti. Ugye van egy MacBook Air, ami már évek óta nem frissült hardveresen és külsőre is elég elavult már minden tekintetben. És adva van a 12"-os MacBook, aminek szerepe, azon túl, hogy kísérleti termék, nem volt túl sok, mivel kb. ugyanannyit tudott, de legalább drágább volt az Air-nél.

Most viszont, hogy az Air utoléri a normál MacBook-ot, óriási kérdés, hogy mi fog történni magával a MacBook szériával: törlik-e egy általán, vagy azt átalakítják az új Air nagyobb másává, egybeolvasztva a két típust? Egy korábbi jóslatom szerint ez a legvalószínűbb, és sok cáfolat azóta se látott napvilágot. És a legszebb, hogy a felesleges TouchBar egyetlen hasznos funkcióját, a Touch ID-t is megkapja. Egyszóval nagy eséllyel érkezik a TÖKÉLETES MacBook - feltéve, hogy képes az ember megbarátkozni az alig használt USB (és esetleg jack) hiányával.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr1714310567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása