Mire lesz jó a 3D Touch halála?
2018. november 13. írta: Almás Jóska

Mire lesz jó a 3D Touch halála?

3dtouch.jpgSzóval jön a Haptic Touch egyeduralma, ez már félhivatalos infó. Plusz, jövőre érkezik az újraépített iOS design is, ami egyben egy újratanulási folyamatot is jelent. Az X esetében ez meglehetősen zökkenőmentesen lezajlott, nincs tehát oka tovább odáznia az Apple-nek. A kérdés kettős: miért jó ez és mi lesz helyette?

A 3D Touch más néven Force Touchként továbbra is jelen van (ahogy a Touch ID is, hiába találták fel a Face ID-t azóta), de a telefonokból ez ki fog kerülni, mert jóval költségesebbé és egyébként sérülékenyebbé is teszi a készülékeket. Ez akkor talán szembetűnőbb volna, hogyha már hajlított kijelzőkkel dolgoznánk, mert ott az erősebb nyomások folyamatos használata nem biztos, hogy jót tesz.

Szóval egyrészt a funkció kivétele erősebb házat eredményezhet, másrészt előkészít. Volt egy bizonyos Floating Touch nevű technológia, amire néhányan még emlékezhetnek: a Sony Xperia Sola és a Samsung Galaxy S4 is alkalmazta egy-két dolognál, de akkoriban ez még inkább csak kísérletezésnek volt jó, mintsem valódi funkcióbővítésnek. Viszont ki tudja, talán az Apple képes volt (vagy lesz) ezt tovább fejleszteni addig, hogy egy néhány év múlva érkező flagship telefonba beépítse. Ha esetleg kimaradt volna a „lebegő érintés”, itt egy rövid ízelítő:

 

 

Az persze nem garantált, hogy az Apple ildomosnak tartja majd beépíteni ezt valaha bármibe is, mert bizony a kényelmi faktor tekintetében lehet, hogy nem a legjobb választás. Még idő, míg ez kiderül és valószínűleg sokat fog számítani, hogy tényleg érkezhet néhány éven belül az első hajlított kijelzős iPhone.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr6714369785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása