Az Apple nemcsak elvesz, néha ád is töltőt és más újdonságok
2021. október 20. írta: Almás Jóska

Az Apple nemcsak elvesz, néha ád is töltőt és más újdonságok

ddee8c72-f247-4631-858e-bb0825704197.jpegEleve azért nem írtam jóslatot a most érkező masinákra, mert egyszerűen nevetséges volt az ellentmondástenger, ami a szivárgásokat és pletykákat illeti. Annak az esélye, hogy akár fél percet is szán az Apple az AirPods 3-ra, az eddigi tapasztalatok alapján a nulla felé konvergál, aztán mégis helyet kapott. AirPods Pro felhasználókat fenntartom az állításom, miszerint elképzelhetetlen, hogy jól szóljon. Azért nem bánom, ha tévedek. De, legalább olcsóbb lett, ami ismét csak döbbenet.

Van ám azonban itt még bőven érdekesség: a TouchBar továbbra is nevetséges, hogy csak így eltűnt a semmibe, de ez még a kisebbik gond. A legfőbb az az indokolatlanul nagy notch. Feltéve, hogy a Face ID bekerülésének lenne értelme egy ilyen gépbe, a kameraszenzort jelölő intrúzió még ezt a funkciót is képtelen betölteni. A webkamera fejlődése így hiába örvendetes, a legtöbb helyet valószínűleg hűtésre, és nem pedig azoknak a szenzoroknak a beépítésére alkalmazzák, amire azt mindenki - egyébként jogosan - várta. Kaptunk helyette egy kapafogú gyúrós kövér kisfiút. Aki viszont olyan gyúros, hogy 10,4 terraflopot tud. Egy szinten van egy PS5-tel, gyertek csak szépen játékok Macre bátran.

Aztán, hát, nem jött új Mac Mini. Ennek jelentősége egészen csekély, mégis rá volt feszülve mindenki. Jóslatom szerint tavasszal, a MacBook Air M2-es frissülésével egyidőben várható, egy esetleges “Pro” verzió pedig valószínűleg a 27”-es változat mellé érkezik leghamarabb. Bánom is én, késhet is akár, csak maradjanak meg a Pro elnevezésnél, mert ha Mini Max lesz, odamegyek Tim Cook irodájának ablakát megdobálom egy vödör almával.

Bár lehet, hogy már most időszerű lenne, ugyanis EGY RONGYOT is elkezdtek árulni, kemény húsz dollárt kérnek a tisztításra alkalmas almámárkás… WÁÁÁÁÁÁ

2a1025d4-0cf2-4d64-9db1-8beb26c9b646.jpeg

Azért van jó hír is: az AirPods Pro képes MagSafe-fel tölteni, már a most boltba kerülő verzió (éppúgy csak a tok frissült mint lényegében az Airpods 2-nél, és ugyanúgy él a visszafelé kompatibilitás tok és füles között). Tehát aki eddig nem vett ilyet, az azért rohadjon meg, mert most kiadhat tizenezreket rá, ugyanis a hagyományos vezeték nélküli töltőkhöz képtelen rendesen csatlakozni. Aki pedig most vesz újat a töltővel, az azért rohadjon meg, mert jövőre elvileg jön az új és cserélheti is le az egészet.

Ja, meg amúgy végre kiderült: jövőre startol a MacOS Monterey. 

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr7716726854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása