Csak jövőre frissülnek a Mac-ek, de van itt egy kivétel
2019. február 26. írta: Almás Jóska

Csak jövőre frissülnek a Mac-ek, de van itt egy kivétel

mbp.pngMegtudtuk, hogy érkezik egy új MacBook, ez pedig MINDENT a feje tetejére állított. Felvezetésképpen nézzük meg, mit vártunk eddig. Azt tudjuk, hogy jön egy kijelző, ami állítólag 6K-s lesz a remélt 8 helyett. És azt is sejtettük, hogy ez nem az iMac designját kapja meg, hanem követi majd a kávamentesítés trendjét. Ebből következően az iMac-ek frissülését is szívesen láttuk volna, ahogy a 12"-os MacBookkal sem ártott volna kezdeni valamit. Na, hát ez utóbbiakból semmi nem lesz.

MacBook Pro 16,5". Miért érdekes ez? Mert elindul az amúgy sem túl vastag káva tovább csökkenésén túl a lekerekített design átterelése a nagyobb gépek piacára, plusz az amúgy sem alacsony felbontás további növelése. Ez a két, feltűnés nélküli trend egyelőre újdonság a piacnak, az Apple-nél viszont ez lesz a standard szép lassan mindennél. És ott vannak a régi 17"-os laptopot visszakövetelők tábora, akiknek most minden perverziójukat kielégítik majd, ugyanis a gépház mérete nem lesz sokkal nagyobb a jelenlegi 15"-os gépeknél. A különbség szinte észrevehetetlen lesz, az pedig sok dolgot meghatároz majd, hogy a TouchBar és Face ID miként kerül majd a billentyűzet felé, lesz-e egyáltalán stb. Valami biztos lesz, de elképzelhető, hogy maradnak az eddigi trendnél és nem térnek át azonnal egy sokkal praktikusabb megoldásra.

De ez még csak a kezdet. A 16,5 mellett ugyanis szép lassan a süllyesztőbe kerülnek a mostani 15-ösök. Idén csak belengetik, jövőre pedig az egész felhozatalt átszabják, beleértve a mostani 13"-os Pro-kat is, valószínűleg 14" körülre növelve a kijelző méretét. A design váltás egyébként is szükséges, mert így szó nélkül nyílik lehetősége az Apple-nek válaszolni a hűtést érintő problémákra.

A MacBook Air idéntől többféle specifikációval lesz majd kapható, de annak a designja megmarad a régi. Talán kap új színeket, ennyi. A legkiábrándítóbb azonban, hogy a 12"-os MacBookhoz hozzá sem fognak nyúlni, mert csak jövőre készül el az Apple első saját, laptopba gyártott processzorokkal, amit csakis ez fog megkapni. Akkor majd jöhet az új design meg az átmenet laptop és tablet között. Amúgy is tervezi az Apple annak bevezetését, hogy ugyanaz a program fusson minden rendszerén, enélkül értelme se lenne az egésznek.

És végül az iMac. A design frissülés amiatt fog elmaradni 2019-ben, mert egyszerre fogják lezárni a kávamentesítő hadműveletet az összes MacOS-t futtató gépen. Bár értelme lenne a megkülönböztetésnek, de még az iMac Pro-n sem hiszem, hogy változtatnának idén.

Tudjátok, néha nem találom a szavakat, mennyi mindenre lehet következtetni egyetlen pletykából.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr9014645463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2019.02.26. 16:58:32

"TouchBar és Face ID miként kerül majd a billentyűzet felé...."

nem akarok nyelvtan-nácizni, de ez nem helyes :) Tényleg.

Fölé. Az "ő"-zés miatt szokták keverni...

- Figyelj Jóska, dobom a labdát a fejed fölé/felé

Nagyon nem mindegy :)

Bocs

midnightcoder2 2019.02.26. 18:43:38

Magyarul: semmi új csak némi csicsa.

darlacko 2019.02.27. 01:51:46

Semmi innováció, ezzel a kozmetikázással nem fogják rávenni az embereket, hogy megvegyék az újabb cuccokat. Fanboyok meg úgyis megveszik, hiába semmi lényegi újdonság nincs az új termékekben.

Mankel 2019.02.27. 06:45:59

Dehogynem veszik meg a szoftrver frissítéseknek hála szándékosan szétlassítják a korábbi modelleket (ők maguk ismerték be) így a többség venni fogja az új túlárazott vackokat. (Félre ne értsd minden gyártó csúcsterméke az)

felső határ nincs 2019.02.27. 07:02:15

Az nem art mer a ceges 1 millios mekbukpro olyan rohadt lassu hogy a falhoz baszni keves lenne

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2019.02.27. 14:01:01

Ja, persze, a kb. A4-es képernyőfelületre még több millió pixel. Igen, ez tényleg hihetetlenül szükséges, hatalmas fejlesztés és biztosan venni fogják mint a cukrot – már akik 20x nagyítóval nézegetik 5 cm-ről a képernyőjüket.
süti beállítások módosítása