Az Apple jövőre ismét berobban a zenei piacra
2018. november 23. írta: Almás Jóska

Az Apple jövőre ismét berobban a zenei piacra

apple-headphone-1.jpgMár többször elhintettem más témák kapcsán, ideje hát részletesen is beszélni arról, milyen újdonságok várhatók jövőre az Apple zenei frontján. Mert bár ma ez leginkább a fizetős Apple Music szolgáltatásban merül ki, azért ne feledjük, hogy az MP3 forradalmat az iPodnak köszönhetjük. Az Apple biztosan nem felejtette ezt el, így számos zenei eszközön virít majd még az alma logó.

Na jó, az előző kijelentés, hogy csak a streaming szolgáltatásban van jelen a cég, enyhe túlzás. Ott van a HomePod és az AirPods is, ami nagyon szerethető, de talán még mindig nem olyan elterjedt, hogy azt az Apple a termékeitől elvárná. Márpedig ezért lépéseket kell és fog is tenni, kezdve az AirPods frissítésével, hogy vezeték nélkül is lehessen tölteni a tokot és talán a füleseket is W2-es chippel szerelik fel. Ez viszont nem egyenlő az AirPods 2-vel ami szintén készül, de más céllal.

Véleményem szerint már csak két, legfeljebb három évet kell várni arra, hogy az Apple megszabaduljon az utolsó csatlakozótól is a telefonján, legyen az Lightning vagy akkor már USB-C. Az eddig mellékelt EarPods gyártását beszüntetik, helyére pedig a vezeték nélkül tölthető AirPods kerül majd. Nem fog sokat tudni, de annyit biztosan, mint a mostani fülesek. Lehet majd viszont külön vásárolni egy turbózott változatot is, amit manapság AirPods 2-nek szokás nevezni. Ezt a kütyüt fogják majd néhány évente fejleszteni, hogy jobb legyen a távolságkezelés és az akksi idő, de már a legelső változata is képes lesz a Hey Siri parancsnak eleget tenni, illetve kapható lesz több színben és a formája elősegíti majd elvileg a vízállóságot és jobb zajszűrést is. Utóbbira fülhallgató esetében nem nagyon találunk példát egyelőre, szóval pláne kíváncsi leszek az Apple megoldására.

De ha már jövőre érkezhet az AirPods 2, akkor miért beszélek 2-3 évről? Azért, mert valószínűleg az AirPods 1 nem fog eltűnni a képből a "folytatás" megjelenését követően, max lentebb megy az ára. Az új prémium termék tehát a 2 lesz, de amolyan XR-nek elmegy majd az első is. Mire az emberek megszokták az AirPods 2 árazását, addigra pont időszerű lesz frissíteni a hármas verzióra, ahol egyrészt az ár megmarad, az első füles pedig ingyen tartozékává válik az iPhone-oknak.

Ez viszont csak a távlati terve lehet a cégnek, szóval ugorjunk kicsit vissza az aktuálisabb 2019-es évhez. A fülhallgatón túl egy fejhallgatót is várunk. A gond, hogy erről elég keveset tudni, a legtöbb pletyka és szivárgás pedig gyakorlatilag egy nagyobb AirPods 2-höz hasonlítja, ami a funkciókat illeti. Nyilván lesz benne Siri, de ezt leszámítva nehéz lesz sokkal a Beats fülesek föl kerülni minőségben, így valószínűleg inkább csak az eladások fokozásához használja majd az Apple a saját, ismertebb brandjét.

De ha mindez még nem hozott lázba senkit akkor itt egy nagy újdonság: ugye említettem nemrég az offline Siri-t. Akkor és ott nem volt aktuális megemlítenem, de érdemes nem elfelejteni, hogy ez a lehetőség magában hordozza a vezeték nélküli HomePod érkezését is. Kisebb ugyan, de még magasabb ár mellett is képes lehet letarolni a mostani felhozatalt, a fiatalok körében pedig különösen népszerűvé válhat. Egyebet nem is kell róla tudni, legfeljebb annyit, hogy valószínűleg a Siri frissíthető, tehát okosítható lesz majd rajta, ha éppen wifi közelbe érünk.

Ami pedig a felnőtt háztartásokat illeti, az eddigi Hi-Fi pótló HomePod mellé érkezhet a HomePod Studio, ami a TV-khez használt hangsugárzók alternatívájaként kíván majd állandó helyet foglalni a nappalink és hálónk helyén. Innentől már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha valaki szex közben bekapcsolva hagyja a TV-t (és így a hangszórót), majd "szivinek" szólítja kedvesét, akkor az így rögzített hangokkal mihez kezd majd az Apple.

A bejegyzés trackback címe:

https://almasjoska.blog.hu/api/trackback/id/tr3014388434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whatisevenworse 2018.11.23. 20:05:56

Az MP3 mint zenei formátum a napster és a winamp terjesztette el (en.wikipedia.org/wiki/MP3#Going_public), csakhogy leszálljunk az magaslóról.

Almás Jóska 2018.11.23. 20:57:28

@whatisevenworse: Nem a formátum feltalálása a lényeg, hanem a mobilitás.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.11.23. 22:03:05

ugyan mar kerem.ne komolytalankodjunk.ezek nem zenehallgatasi ügyek.ahogy a girosz sem gasztronómia.

whatisevenworse 2018.11.25. 23:38:30

@Almás Jóska: Akkor írd azt, mert abban a mondatban az jön le, hogy az mp3-at terjesztette el. De ez nem igaz, addigra már elterjedt formátum volt.
süti beállítások módosítása